ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 9:03:00μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
02
Σεπτεμβρίου

Νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό: Ερχονται συντάξεις 500-600 ευρώ το μήνα -Τέλος σε επικουρικές, ΕΚΑΣ και βοηθήματα

Σχέδιο που θα φέρει τεράστιες ανατροπές στο ασφαλιστικό και αναμένεται να προκαλέσει σεισμό στις συντάξεις επεξεργάζεται η λεγόμενη επιτροπή σοφών.

Ενδεικτικό είναι πως γίνεται λόγος για ένα σχέδιο συντάξεων για όλους που δεν θα ξεπερνούν τα 500 με 600 ευρώ το μήνα.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών το σχέδιο φέρνει ανατροπές στα τέσσερα Ταμεία (ΊΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και Επιστημόνων) τα οποία θα έχουν ομογενοποιημένους κανόνες (κρατήσεις αποδόσεις συντάξεων κλπ) που θα επιφέρει ριζική αλλαγή στον υπολογισμό και άρα στα ποσά του εφαπαξ κλπ

 

Συγκεκριμένα προβλέπεται:

 

μια εθνική σύνταξη στα όρια της φτώχειας, της τάξης των 250 ως 400 ευρώ η οποία θα συμπληρώνεται από την ανταποδοτική σύνταξη, το ποσό δηλαδή που θα προκύπτει με βάση τις ασφαλιστικές κρατήσεις.


Το ποσό αυτό δεν θα μπορεί να ξεπερνάει τα 600 ευρώ, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες των Ταμείων θα περικόπτεται και θα φτάνει ακόμη και τα 150 ευρώ.


Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα Ταμεία επανέρχεται με άλλο όνομα και καθορίζει το μέλλον για όλους, όχι μόνο για τους νέους συνταξιούχους, για όσους τώρα ή στο μέλλον πάρουν σύνταξη αλλά και για όσους ήδη είναι συνταξιούχοι.

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 127 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα