ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 - 10:14:04μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
14
Σεπτεμβρίου

Νεφελούδης: Ψευδείς και ανακριβείς οι δηλώσεις Μητρόπουλου για ρήτρες στις συντάξεις

Διαψεύδει ο γγ του υπ. Εργασίας δήλωση του Α. Μητρόπουλου ότι οι συντάξεις θα καταβάλλονται ανάλογα με την ακίνητη περιουσία.

Απάντηση σε πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Μητρόπουλου έδωσε μέσω ανακοίνωσής του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Νεφελούδης.

 

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής είχα μιλήσει για νομοθέτημα που περιλαμβάνεται στο τρίτο μνημόνιο σύμφωνα με το οποίο οι συντάξεις θα καταβάλλονται ανάλογα με την ακίνητη περιουσία. Συγκεκριμένα ο κ. Μητρόπουλος είχε δηλώσει: «Το τρίτο μνημόνιο, νόμος 4336, σελίδα 1020, έχει τρεις ρήτρες. Ρήτρα ιδιοκτησίας, ρήτρα απαρέγκλιτης εφαρμογής, ρήτρα απαγόρευσης διατύπωσης εναλλακτικού προγράμματος. Οι συντάξεις θα καταβάλλονται με ρήτρα περιουσίας, όχι της ονομαστικής, αλλά της πραγματικής, του πραγματικού εισοδήματος. Έτοιμο το νομοθέτημα. Το περιουσιολόγιο θα λαμβάνεται υπόψιν. Οι συντάξεις θα μειώνονται σε σχέση με την ακίνητη περιουσία».

 

Απαντώντας σε αυτούς τους ισχυρισμούς του κ. Μητρόπουλου ο κ. Νεφελούδης αναφέρει: «Πουθενά ούτε στο σημείο του μνημονίου στο οποίο αναφέρεται (ν.4336 σελίδα 1020), ούτε γενικά, δεν υπάρχει καμία αναφορά για δήθεν ρήτρες (ιδιοκτησίας, απαρέγκλιτης εφαρμογής και απαγόρευσης διατύπωσης εναλλακτικού προγράμματος). Ίσα - ίσα στην τελευταία παράγραφο του εδαφίου του μνημονίου (ν.4336/ 15 σελ. 1021) αναφέρονται τα παρακάτω: “Οι θεσμοί θα λάβουν υπόψη τους άλλα διαρθρωτικά μέτρα παραμετρικού χαρακτήρα και ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ αποτελέσματος για το συνταξιοδοτικό σύστημα, σε ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ μέτρων που αναφέρθηκαν παραπάνω με την προϋπόθεση ότι αυτά θα είναι συγκεκριμένα και ποσοτικά μετρήσιμα σε επαρκή βαθμό και ότι ελλείψει αυτών, η βασική επιλογή είναι εκείνη που προσδιορίζεται παραπάνω”».

 

Επίσης συνεχίζοντας ο γενικός γραμματέας, ξεκαθαρίζει ότι «πουθενά δεν αναφέρεται ότι υφίσταται οποιαδήποτε σχέση μεταξύ της σύνταξης, της ιδιοκτησίας ή της ακίνητης περιουσίας του συνταξιοδοτούμενου, σε κανένα σημείο του μνημονίου και πολύ περισσότερο στα σημεία τα οποία, ψευδώς, επικαλείται ο “έγκριτος» εργατολόγος"».

 

Τέλος ο κ. Νεφελούδης κατηγορεί τον κ. Μητρόπουλο ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις λόγω του αποκλεισμού του από τα ψηφοδέλτια εξ αιτίας της δικαστικής εμπλοκής του και θέτει ως ελάχιστη υποχρέωσή του να ανακαλέσει όσα είπε.

 

 

πηγή: news247.gr

Διαβάστηκε 127 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα