ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 - 4:44:25π.μ.
06
Μαρτίου

Νεφελούδης: Εναλλακτικά σενάρια για να μη μειωθούν οι συντάξεις

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για μη μείωση των κύριων συντάξεων επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, εξηγώντας ότι υπάρχουν και εναλλακτικά σενάρια που εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν ώστε να επιτευχθεί αυτό.

«Θα πάμε στην τελική φάση διαπραγμάτευσης, που νομίζω ότι θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα, με τις δεδομένες θέσεις που έχουμε επεξεργαστεί. Έχουμε και εναλλακτικά σενάρια και που ενδεχομένως αυτά θα είναι που θα διατηρήσουν τη βασική μας δέσμευση να μη μειωθεί καμία κύρια σύνταξη και να αγωνιστούμε να μπορέσουμε να μη μειωθεί και καμία επικουρική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Όπως διευκρίνισε, τα σενάρια αυτά σχετίζονται κατά κύριο λόγο με τις επικουρικές και το πώς δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ούτε θα μειωθούν αυτές.

 

Σε ό,τι αφορά το ανώτατο πλαφόν και το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσής του είπε: «Στην πρόταση που έχουμε καταθέσει έχουμε βάλει ανώτατο πλαφόν, το οποίο το επεξεργαζόμαστε να έχει κάποιες μικρές μειώσεις».

 

Στην πρόταση της κυβέρνησης, όπως επισήμανε, προβλέπεται ότι «δεν θα υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις, εκτός από τις πάρα πολύ μεγάλες που ήταν πάνω 2.300 και 3.000».

 

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή πριν από τις 25 Μαρτίου.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 74 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα