ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:58:56μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
02
Σεπτεμβρίου

ΟΕΕ: «Όχι» σπασμωδικές κινήσεις εισπρακτικού χαρακτήρα στην παιδεία

Κατά της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση τάσσεται το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.), επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε κανένα κράτος της Ε.Ε. «Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό, το οποίο ουδείς δικαιούται να στερεί με σπασμωδικές κινήσεις και αποφάσεις καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα», τονίζεται από το Ο.Ε.Ε.

Το κράτος «πρωτίστως οφείλει να ενθαρρύνει την παιδεία παρέχοντας ισχυρά κίνητρα», υπογραμμίζει το Ο.Ε.Ε., προειδοποιεί για αύξηση της «αύξηση της παραπαιδείας, με σημαντικές απώλειες εσόδων και για το κράτος», και εκτιμά ότι «η κατακόρυφη επιβάρυνση των συγκεκριμένων υπηρεσιών με έμμεση φορολογία αγγίζει όλα τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς αφορά σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών».

 

«Απαιτείται αξιόπιστος και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για αυτόν το βασικό τομέα άσκησης πολιτικής, χωρίς παλινωδίες και πισωγυρίσματα και σε κάθε περίπτωση λαμβάνοντας πάντα υπόψη το δίκαιο και τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σταθερό μέλος της οποίας είναι η Ελλάδα. Απορίας άξιον είναι το πώς η ελληνική κυβέρνηση αφενός και τα στελέχη της Ε.Ε. αφετέρου, σχεδιάζουν μέτρα και νόμους αμφιλεγόμενης κοινοτικής νομιμότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 127 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα