ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 - 7:52:29μ.μ.

banner468x60

16
Απριλίου

Περισσότερες μεταρρυθμίσεις απαιτεί από την Ελλάδα το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ωστόσο, για να γίνει αυτό, η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.

Τα παραπάνω διεμήνυσε την Παρασκευή ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον, μιλώντας στο Euronews, στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου  ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας.

 

Ερωτηθείς σχετικά με το αν μπορεί να υπάρξει μια λύση για το ελληνικό πρόβλημα χωρίς ελάφρυνση του χρέους, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ υπογράμμισε πως «η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω δημοσιονομικές προσαρμογές» και αυτό θα γίνει μόνο «αν προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις».

 

Σύμφωνα με τον κ. Λίπτον, πρέπει να εξεταστεί αν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας προς του πιστωτές της είναι σύμφωνες με αυτούς τους δημοσιονομικούς στόχους.

 

«Όταν θέτεις έναν στόχο στον προϋπολογισμός, αυτό προσδιορίζει τις ετήσιες δυνατότητες αποπληρωμής του χρέους σου», είπε στη συνέχεια, προσθέτοντας πως «οι υπάρχουσες υποχρεώσεις προβλέψουν υψηλότερη εξυπηρέτηση χρέους από αυτήν που μπορούν να υποστηρίξουν οι σχεδιασμοί του προϋπολογισμού που υπάρχουν στη συμφωνία του Αυγούστου».

 

Όπως εξήγησε, «υπό μία έννοια, η Ευρώπη έχει μία πολιτική συμφωνία με την Ελλάδα αναφορικά με τον προϋπολογισμό, αλλά έχει και νομικές συμφωνίες που απαιτούν από τη χώρα να πληρώνει περισσότερα από όσα προβλέπει η οικονομική τους συμφωνία».

 

«Αυτά τα δύο πρέπει να επαναπροσδιοριστούν», υπογράμμισε.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 132 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα