ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 7:26:43μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
18
Νοεμβρίου

Ποιοι είναι αυτοί που χάνουν σταδιακά τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

και αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι και την Πέμπτη νέα διάταξη που αφορά στη ρύθμιση των 100 δόσεων προβλέπει σταδιακή εξάλειψη του χρονικού περιθωρίου των 30 ημερών το οποίο ισχύει σήμερα για εξόφληση νέας φορολογικής υποχρέωσης.

 

Ο οφειλέτης χάνει τη ρύθμιση εάν δεν εξοφλεί τις νέες οφειλές του,εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους. Κατ΄ εξαίρεση , και μέχρι τις 31-12-2017, η ρύθμιση δεν χάνεται εάν οι οφειλές εξοφληθούν εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που καθίστανται ληξιπρόθεσμες, για το χρονικό διάστημα από 15 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016 και εντός 15 ημερών για το χρονικό διάστημα από 1-1-2017 μέχρι και 31-12-2017.

 

Πέραν τούτων, για το χρονικό διάστημα από 1-1-2017 μέχρι και 31-12-2017, η ρύθμιση χάνεται εάν ο οφειλέτης καθυστερήσει την εξόφληση νέων οφειλών και δεν έχει παρέλθει εξάμηνο από την προηγούμενη καθυστερημένη εξόφληση.

 

Από την 1η Ιανουαρίου 2018, προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εξόφληση των νέων οφειλών εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους.



Εντούτοις η ρύθμιση των εκατό δόσεων διατηρείται εάν οι νέες οφειλές είναι σε αναστολή ή ρυθμίζονται μετά από αίτηση του οφειλέτη η οποία υποβάλλεται πριν οι οφειλές καταστούν ληξιπρόθεσμες.

 

Εφόσον οι νέες οφειλές με τις εντός ρύθμισης, υπερβαίνουν σε σύνολο τις 50.000 ευρώ, η ρύθμιση των νέων οφειλών χορηγείται μόνο εφόσον ο οφειλέτης αποδεικνύει οικονομική αδυναμία για την καταβολή τους εντός της νόμιμης προστασίας . Όλες οι αλλαγές ισχύουν για νέες οφειλές που η νόμιμη προθεσμία καταβολής τους λήγει μετά τις 15 Δεκεμβρίου 2015.

 

Ανάλογες διατάξεις απώλειας της ρύθμισης καθιερώνονται και για την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

 

Με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου αντιμετωπίζονται ευνοϊκά τα ανείσπρακτα μισθώματα. Η φορολόγηση αυτών των ενοικίων θα γίνεται στο χρόνο κατά τον οποίο εισπράττονται. Επειδή καταργήθηκε το δικαίωμα των ιδιοκτητών να εκχωρούν στο Δημόσιο τα ανείσπρακτα ενοίκια, ο ιδιοκτήτης πλέον θα μπορεί να απαλλάσσεται μόνο αν κάνει αγωγή στον ενοικιαστή που δεν τον πλήρωσε.



Με το ίδιο πολυνομοσχέδιο παρέχεται η δυνατότητα στην ΕΛΣΤΑΤ να αντλεί φορολογικά δεδομένα για λόγους στατιστικής.

 

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 134 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα