ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 7:39:28π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
06
Αυγούστου

Ποιοι και πώς θα πληρώσουν τη λυπητερή από τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Τα βασικα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου, όπως έχει πει επανειλλημένως σε συνεντεύξεις του ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Τρύφων Αλεξιάδης, να καταστεί δικαιότερος και αναλογικότερος.



Ένα σενάριο αναμένεται να επηρεάσει περίπου 250.000 ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολογήτου για την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου στις 200.000 από 300.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.



Ένα δεύτερο σενάριο θέλει να αυξάνονται οι συντελεστές του συμπληρωματικού φόρου με την διατήρηση του αφορολογήτου στις 300.000 ευρώ.



Ένα τρίτο σενάριο θέλει παρεμβάσεις στους συντελεστές του κύριου φόρου με μείωση των συντελεστών για κατοικίες με χαμηλή αντικειμενική αξία και αύξηση συντελεστών για τις ακριβές κατοικίες.



Σε κάθε περίπτωση ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε την Τετάρτη με δηλώσεις του αφενός ότι ο εισπρακτικός στόχος παραμένει στα 2,6 δισ. και αφετέρου ότι όλος ο φόρος θα πρέπει να έχει πληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 προκειμένου να υπολογιστεί στα έσοδα του 2015.

 

 

πηγή: defencenet.gr

Διαβάστηκε 177 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα