ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:01:14π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
11
Νοεμβρίου

Πώς θα γίνει το «κούρεμα» 50% στα μερίσματα συνταξιούχων του Δημοσίου

Πράσινο φως για να προχωρήσει με αναλογιστική μελέτη στον επανυπολογισμό όλων των μερισμάτων

που λαμβάνουν σήμερα περίπου 250.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου πήρε το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων από το υπουργείο Εργασίας. Οι περικοπές είναι βέβαιες και οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για κλιμακωτό ψαλίδι που θα ξεκινά από 20% για όσους αποχώρησαν με σύνταξη από το Δημόσιο και πήραν το μέρισμα άνω των 60 ή 65 ετών, ενώ για όσους συνταξιοδοτήθηκαν από τα 50 το κούρεμα του μερίσματος θα φτάνει και στο 50%.

 

Εξετάζεται μάλιστα η καταβολή του βοηθήματος στους νέους μερισματούχους να συνδυαστεί με πιο αυστηρό ηλικιακό κριτήριο και το μέρισμα να αρχίσει να καταβάλλεται όχι κατά τη συνταξιοδότησή τους, αλλά από μια ηλικία και μετά (π.χ. μετά το 60ό έτος) ή να καταβάλλεται εξαρχής ένα πολύ μικρό ποσό που θα αυξάνει ανάλογα με την ηλικία του συνταξιούχου.

 

Με σύνταξη στα 55, για παράδειγμα, να καταβάλλεται το 50% του μερίσματος και, όταν ο συνταξιούχος φτάνει στα 60, να παίρνει άλλο ένα 25% και στα 67 το υπόλοιπο 25%.

 

Το Ταμείο έχει έλλειμμα 246 εκατ. ευρώ και μετά βίας πλήρωσε τα μερίσματα στο τέλος Οκτωβρίου.

 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τις περισσότερες απώλειες από τον επανυπολογισμό των 250.000 μερισμάτων θα έχουν όσοι λαμβάνουν άνω των 500 ευρώ ενώ μικρότερες θα είναι οι περικοπές για όσους βρίσκονται στα κατώτατα όρια με ποσά της τάξης των 90 ως 120 ευρώ το μήνα.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 131 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα