ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:37:53μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
01
Ιουνίου

Πρεμ Γουάτσα: Η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα για επενδύσεις

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings , Πρεμ Γουάτσα μιλώντας απόψε στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

«Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα», κατέληξε χαρακτηριστικά η ομιλία του κ. Γουάτσα, ενώ αναφερόμενος έμμεσα στις προβλέψεις εταίρων για την ελληνική οικονομία, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ιρλανδίας για την οποία οι προβλέψεις το 2012 ανέφεραν ότι η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια θα ήταν του 1-2 %, όμως η πραγματική επίδοση τα τρία τελευταία χρόνια ήταν της τάξης του 5% και πλέον.

 

Ο κ. Γουάτσα αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική οικονομία (μείωση ΑΕΠ που ξεπέρασε την αντίστοιχη του αμερικανικού κραχ, υψηλή ανεργία, πτώση του Χρηματιστηρίου, υποχώρηση των ξένων επενδύσεων, των κατασκευών κ.α.) για να δώσει συγχαρητήρια στις επιχειρήσεις που επιβίωσαν από αυτές και να τονίσει ότι η Ελλάδα πέρασε δύσκολες στιγμές αλλά θα βελτιωθεί. Παρουσίασε επίσης τις επενδύσεις που έκανε την τελευταία διετία σε ελληνικές επιχειρήσεις τονίζοντας ότι το υψηλής στάθμης ανθρώπινο δυναμικό ήταν ένας από τους παράγοντες που μέτρησαν για τη λήψη των επενδυτικών αποφάσεων.

 

Ζήτησε ωστόσο οικονομική ελευθερία και διαμόρφωση φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος τονίζοντας ότι ρόλος του κράτους είναι να εξασφαλίζει τις υποδομές και τους κανόνες ενώ οι νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται από τις επιχειρήσεις.

 

Ο διεθνούς εμβέλειας επενδυτής συνεχάρη την κυβέρνηση για την ολοκλήρωση μιας πολύ δύσκολης δουλειάς που ήταν το κλείσιμο της αξιολόγησης και τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Ανέφερε επίσης ότι είναι απαραίτητη η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η άρση των capital controls που τέθηκαν πριν από δυο χρόνια και η αποκατάσταση τη πρόσβασης στις αγορές, χωρίς την οποία ακόμη και οι ΗΠΑ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα χρεοκοπούσαν.

 

«Δεν υπάρχει λόγος, κατέληξε, να μην είναι η Ελλάδα η καλύτερη χώρα για επενδύσεις. Έτσι θα ανακτήσετε τον έλεγχο της μοίρας σας. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα αυτά θα συμβούν και τα δύσκολα χρόνια θα μείνουν στο παρελθόν».

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 340 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα