ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 - 5:26:11μ.μ.

banner468x60

31
Ιανουαρίου

"Προϋπόθεση το χρέος για να μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα" σύμφωνα με τον επικεφαλής του EuroWorking Group

Ως φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ,EuroWorking Group Τόμας Βίζερ τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού από τις ελληνικές αρχές  σημειώνοντας πως οι επικεφαλής των θεσμών έχουν ξεκινήσει την αξιολόγηση και σύντομα θα γίνει και η συζήτηση με την ελληνική πλευρά.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Euroworking Group ανέφερε πως στόχος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι η αποφυγή αντικινήτρων και η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος. Μάλιστα, το ασφαλιστικό αυτό καθαυτό θα είναι το κύριο στοιχείο της αξιολόγησης.

 

Επίσης, ο κ. Βίζερ με δηλώσεις του ΣΚΑΙ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως άμεσης προτεραιότητας είναι η όσο το δυνατόν πιο σύντομη ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Διευκρίνισε, ωστόσο, πως, επειδή είναι πολλά τα θέματα που εμπλέκονται, δεν μπορεί κανείς να προβλέψει ακριβώς το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης.

 

Ο κ. Βίζερ, τέλος, σημείωσε πως το χρέος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, εξαίροντας τη συμμετοχή όλων των θεσμών στο Staff Level Agreement, που θα αποτελέσει την απαραίτητη βάση για την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.

 

 

πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστηκε 122 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα