ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:48:46μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
29
Ιουνίου

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της

Αισιόδοξο μήνυμα προς την Ελλάδα απέστειλε το «αφεντικό» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

«Έχετε κάνει πολύ δρόμο και αυτό είναι πολύ θετικό και χαίρομαι πολύ γι' αυτό. Οι περικοπές και οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις είναι πίσω μας. Τώρα μπορείτε να επικεντρωθείτε στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής. Αυτός είναι ο νέος στόχος και είναι καλό για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό».

 

Με αυτά τα λόγια, ο κ. Ρέγκλινγκ απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό στον «οn camera» διάλογο που είχαν στην έναρξη των επαφών τους.

 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, ότι «ο κοινός μας στόχος τώρα είναι να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και να έχουμε τη δυνατότητα να τελειώσουμε το πρόγραμμα στα μέσα του 2018 και να μην είμαστε στη δύσκολη θέση να χρειαζόμαστε περαιτέρω εκταμιεύσεις από την πλευρά σας».

 

«Και νομίζω ότι είστε σε καλό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ, αναφέροντας ότι δεν βλέπει την ανάγκη για περαιτέρω εκταμιεύσεις μετά τα μέσα του επόμενου χρόνου.

 

«Τότε, εάν όλα πάνε καλά, θα στέκεστε στα πόδια σας» τόνισε. Εκτίμησε ακόμη πως η προοπτική είναι καλή και συμπλήρωσε ότι φυσικά όλα εξαρτώνται από τη συνέχιση της καλής συνεργασίας, «για την οποία είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και από τη διαμόρφωση εμπιστοσύνης, γιατί οι αγορές παρακολουθούν προσεκτικά πώς είναι οι σχέσεις με τους θεσμούς και εάν οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζουν να υλοποιούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας».

 

Ο επικεφαλής του ESM δήλωσε αισιόδοξος για την εκταμίευση της δόσης στις αρχές Ιουλίου , κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο υπουργείο Οικονομικών.

 

Σε ερώτηση αναφορικά με την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές σχολίασε πως «εάν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα εφαρμόζεται κανονικά, τότε μπορεί να συμβεί αργότερα φέτος ή στις αρχές του 2018».

 

Ο κ. Ρέγκλινγκ ρωτήθηκε και για το εάν είναι ικανοποιημένος από τα ρυθμό εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και είπε: «έχουμε δει πρόοδο, ορισμένες φορές υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά είμαστε ευτυχείς για το πακέτο μεταρρυθμίσεων το οποίο έχει συμφωνηθεί».

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 367 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα