ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 - 4:06:50π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
05
Νοεμβρίου

Ρήτρα ηλικίας στις περικοπές συντάξεων

Ρήτρα ορίου ηλικίας και χρόνου ασφάλισης για τις επερχόμενες μειώσεις

στις αποδοχές 2,6 εκατ. συνταξιούχων προβλέπει το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.


Οι περικοπές που προκύπτουν από μια πρώτη απεικόνιση των σεναρίων που βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας από την Αναλογιστική Αρχή κυμαίνονται από 3% έως 10% με 12%.


Τα ποσοστά αυτά, όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, αλλάζουν αν το ηλικιακό όριο που θα ληφθεί υπόψη για τις μειώσεις ξεκινά από τα 50 ή αν ξεκινά από τα 55. Ανάλογα δηλαδή με το ποια θα είναι η ηλικία που θα ληφθεί ως κριτήριο για τη μείωση της σύνταξης, μεταβάλλονται και τα ποσοστά των περικοπών.


Εξαιρέσεις


Τα σενάρια των περικοπών περιλαμβάνουν όλες ανεξαιρέτως οι συντάξεις. Το αν θα υπάρξουν εξαιρέσεις θα εξαρτηθεί από το αν ο λογαριασμός των περικοπών που φτάνει στο 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα έτη βγαίνει με μεσοσταθμικές μειώσεις το πολύ ως 10% αν επιλεγούν και τα ποσά από τα 600 ευρώ και πάνω ή αν η κυβέρνηση θελήσει να εξαιρέσει τις συντάξεις των 600 ευρώ επιβάλλοντας το νέο επανυπολογισμό και εν τέλει τις νέες περικοπές σε όσους παίρνουν από 1.000 ευρώ και πάνω. Στην πρώτη περίπτωση το βάρος μοιράζεται σε περισσότερους συνταξιούχους, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα πληρώσουν το «μάρμαρο» πάλι οι συνταξιούχοι που έχουν υποστεί όλες τις μέχρι τώρα μειώσεις των Μνημονίων και θα έρθει να προστεθεί άλλη μια που μπορεί να είναι και μεγαλύτερη.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα από το νέο ψαλίδι είναι πιθανό να εξαιρεθούν μόνον οι πολύ χαμηλές συντάξεις, έως τα 600 ή τα 700 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση και αυτό γιατί ο τρόπος που θα γίνουν δεν θα είναι οριζόντιος αλλά θα βασίζεται σε ένα συνδυασμό κοινωνικά αποδεκτών κριτηρίων, ώστε να μην αδικηθούν όσοι πλήρωσαν εισφορές για πολλά χρόνια, αλλά και να αποκατασταθεί η σχέση εισφορών-συντάξεων για όσους ασφαλίστηκαν για λίγα έτη, αλλά λόγω της προνοιακής στήριξης που τους παρείχε το κράτος, καταλήγουν με σύνταξη που δεν αντιστοιχεί στις εισφορές που κατέβαλαν.

 

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 119 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα