ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 - 12:39:19μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
30
Ιουνίου

Σε πέντε και όχι σε τέσσερις θα μπορέσουν φέτος να πληρώσουν το φόρο ακινήτων οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία χθες ανακοίνωσε παράταση

των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016.

 

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι μπορεί να χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, αλλά στόχος είναι η διευκόλυνση των πολιτών.

 

Σύμφωνα με την υφυπουργό οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορέσουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ καταβάλλοντας την πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Ιανουάριο.

 

Η ίδια προανήγγειλε για το 2018 τέλη κυκλοφορίας πιο αναλογικά, βάσει των κυβικών του οχήματος, των ρύπων του και της παλαιότητάς του.

 

Όσον αφορά στις κληρώσεις των 1.000 ευρώ για 1.000 νικητές το μήνα, οι οποίοι έκαναν χρήση πλαστικού χρήματος μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, η κ.Παπανάτσιου τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για να ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου.

 

Για τις αντικειμενικές αξίες δήλωσε ότι δεν είναι πανάκεια η μείωσής τους σε όλες τις περιοχές.

 

Τέλος, για το ΣτΕ, που έκρινε ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής είναι αντισυνταγματικές στηλιτεύοντας δε τις συνεχείς παρατάσεις που δίδονταν από όλες τις κυβερνήσεις, είπε ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει άλλους τρόπους. «Θα μελετήσουμε το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ και θα δούμε πώς μπορούμε να δώσουμε λύση» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 


πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 248 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα