ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 - 2:05:26π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
13
Ιουλίου

Σενάρια για επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου την Παρασκευή

Η άρση της τραπεζικής αργίας θα κρίνει το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Μετά τη θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων παράγοντες της κεφαλαιαγοράς δεν αποκλείουν το ΧΑΑνα ανοίξει ακόμη και την Παρασκευή.

 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα αποφασίσει σχετικώς από την στιγμή που θα καταστεί ευκρινές το σε ποιο βαθμό θα διευρυνθούν οι λειτουργίες των ελληνικών τραπεζών.

 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, οι τράπεζες και ο ΣΜΕΧΑ έχουν ήδη εκκινήσει συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλιστεί αφενός η διαδικασία της εκκαθαρίσεως και διακανονισμού των συναλλαγών και αφ ετέρου η διενέργεια συναλλαγών υπό καθεστώς κεφαλαιακών περιορισμών (σ.σ.: οι τράπεζες είναι οι μεγαλύτεροι εκκαθαριστές των χρηματιστηριακών συναλλαγών στην Ελλάδα).

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που θα γίνει σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών για το είδος των τραπεζικών εργασιών που θα επιτρέπει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αναμένεται να αποσαφηνισθεί και το εάν θα υπάρξουν κάποιου είδους περιορισμοί στην διαπραγμάτευση των μετοχών.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 224 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα