ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:01:21μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
05
Μαρτίου

Σχοινάς: Η Ελλάδα πρέπει να ξαναφτιάξει το κράτος της

Την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει η αξιολόγηση εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Ωστόσο, δεν θέλησε να εστιάσει τι μέλλει γενέσθαι την 20η Μαρτίου αφού, όπως είπε, οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και υπογράμμισε ότι «το 2010 η κατάσταση ήταν απελπιστική, ενώ τώρα έχει εξομαλυνθεί».

Αναφερόμενος στο μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι υπάρχουν 5 σενάρια για την επόμενη μέρα και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει το σενάριο της καταστροφής της. Εστιάζοντας στην Ελλάδα, επισήμανε ότι θα είναι στην πρώτη ταχύτητα και στον σκληρό πυρήνα της. «Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να είναι στην πρώτη ταχύτητα» και θα είναι, κατέστησε σαφές, προσθέτοντας ότι «είναι μαγαζί γωνία στον γεωπολιτικό χάρτη της Νοτιο-ανοτολικής Ευρώπης». Το σημαντικό ωστόσο για τον κ. Σχοινά είναι τι θα κάνει η Ελλάδα για να είναι στην πρώτη ταχύτητα.

 

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να φτιάξει το κράτος και από κράτος εργοδότης να γίνει πάροχος υπηρεσιών, και προσέθεσε: «Μέχρι τώρα το κράτος έχει φτηνήνει και δεν έχει μικρύνει». Στα πολύ σημαντικά που έχουν υλοποιηθεί είναι, όπως είπε, το Συμβούλιο Δημοσιονομικής Πολιτικής, το οποίο παρατηρεί τη σωστή εκτέλεση των προϋπολογισμών.

 


Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 258 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα