ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:47:05μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
22
Σεπτεμβρίου

«Σηκώνονται τα μανίκια» για την οικονομία

Σήμερα Τρίτη (22/9) αναμένεται η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης

με τα ανοικτά μέτωπα να μην δίνουν περίοδο χάριτος.


Ενδεικτικό του ασφυκτικού κλοιού οι διαδοχικές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ,στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης για το Προσφυγικό.


Η Ελλάδα έχει τη δυναμική για να αναπτυχθεί ξανά, εάν εφαρμόσει τους όρους του νέου προγράμματος βοήθειας, παρά το γεγονός ότι βραχυπρόθεσμα οι προβλέψεις δείχνουν ύφεση δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, επαναλαμβάνοντας τον όρο των μεταρρυθμίσεων


«Το βασικό δυναμικό για την ανάπτυξη υπάρχει. Εάν οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με το πρόγραμμα του ΕΜΣ εφαρμοσθούν σωστά, η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί ξανά αρκετά γρήγορα», τόνισε ο Ντομπρόβσκις σε ομιλία του στο Βερολίνο.


Η Αθήνα πλήρωσε τη δόση 340 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ. Την ερχόμενη Πέμπτη το οικονομικό επιτελείο ξαναπέφτει στα βαθιά με την πρώτη διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης στις Βρυξέλλες στο Euro Working Group, έχοντας στον ορίζοντα ως προτεραιότητα την επιστροφή στην Αθήνα της Ομάδας Δράσης για όλα τα ανοικτά μέτωπα.


Το επιτελείο της νέας κυβέρνησης εντός των επόμενων 20 ημερών θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τους νέους προϋπολογισμούς, ενώ εκπνέει το χρονικό περιθώριο μνημονιακών δεσμεύσεων που πήγαν πίσω λόγω της ανακοίνωσης των εκλογών.


Στις 5 Οκτώβρη οι πρώτοι προϋπολογισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα εκτεθούν στο Eurogroup, αφού θα έχουν αποσταλεί νωρίτερα τα δημοσιονομικά στοιχεία με καθαρογραμμένους τους στόχους.
Ακολουθεί η αξιολόγηση και έπεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.


Στην ατζέντα και το ΕΣΠΑ, σχετικά η ΚΕΔΕ κατέθεσε αίτημα, για την παράταση των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων (ΕΔΕΤ) για το ΕΣΠΑ 2007-2013 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 καθώς και στην υποστήριξη δανειοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την ολοκλήρωση των έργων που τυχόν θα απενταχθούν από το ΕΣΠΑ 2007-2013.


Το σχετικό αίτημα είχε καταθέσει μέσω υπομνήματος, στο γραφείο της επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου.


Η στήριξη του αιτήματος της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης για παράταση κατά ένα έτος στην ολοκλήρωση του χρόνου υλοποίησης του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013, καθώς και τη διερεύνηση για δυνατότητα χρηματοδότησης των Δήμων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για όσα έργα τυχόν απενταχθούν, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με τον πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης.

 

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε αναλυτικά τον πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρώπης, για τις διαστάσεις του προβλήματος. Έως σήμερα, είπε, έχει καταγραφεί από 161 δήμους (το 50% των δήμων της χώρας), ότι υπάρχουν 478 έργα με ανεκτέλεστο υπόλοιπο 736.232.998 ευρώ, και εκτιμάται ότι όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή σ’ όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ποσό θα ξεπεράσει το 1.000.000.000 ευρώ.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 143 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα