ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:20:47π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
01
Ιουλίου

Σόιμπλε: Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για την περικοπή των συντάξεων

Αποκαλυπτικός αναφορικά με τις προθέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά και με «καρφιά» σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίστηκε ο  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στα Νέα του Σαββάτου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αποκαλύπτει πως το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει ξανά σε πρόγραμμα διάσωσης ευρωπαϊκής χώρας και παράλληλα υποστηρίζει «δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για την περικοπή των συντάξεων» πετώντας το μπαλάκι στις κυβερνήσεις της Ελλάδας οι οποίες, όπως αναφέρει, αποφασίζουν για το μίγμα της πολιτικής προσαρμογής που θα ακολουθήσει η χώρα.


Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο κ. Σόιμπλε πώς διαχειρίζεται το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της κρίσης έγινε στην Ελλάδα η προσωποποίηση του κακού, είπε: «Προσπάθησα να μην επηρεαστώ καθόλου, διότι μπορώ να καταλάβω ότι στην πολιτική αντιπαράθεση είναι ευκολότερο να λες: πρέπει δυστυχώς να μειώσουμε τις συντάξεις διότι το ζητά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Αυτό βέβαια δεν είναι σωστό , διότι παραπλανά τους πολίτες , που έχουν εν μέρει διαφορετική γνώμη. Δεν ξέρετε πόσοι Έλληνες μου λένε: "Έχετε απόλυτο δίκιο". Αλλά δεν μιλώ καθόλου για αυτά. Δεν θέλω να κάνω την κατάσταση δυσκολότερη».


Όσον αφορά στο αν οι πιστωτές δεν έχουν ευθύνη για τις μειώσεις συντάξεων και την υπερφολόγηση που ήρθαν στην Ελλάδα με το τρίτο πρόγραμμα, τονίζει: «Με συγχωρείτε , αλλά αυτή δεν είναι η σωστή προσέγγιση.

 

Οι χώρες της Ευρωζώνης είναι πιστωτές επειδή στην Ευρωζώνη αναλάβαμε ένα μεγάλο μέρος του χρέους της Ελλάδας προκειμένου η Ελλάδα να μη βυθιστεί στη χρεοκοπία με επιτόκια 10% και πάνω, αλλά μόλις 2% περίπου. Το ελληνικό κράτος πληρώνει τόσο χαμηλά επιτόκια όσο η Γερμανία, διότι η Ευρωζώνη ανέλαβε με τη δική μας εγγύηση σχεδόν το σύνολο του ελληνικού χρέους με τα ευνοϊκότερα επιτόκια που προσφέρονται αυτή την στιγμή».


Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι δεν είναι σωστό κάποιοι στην Ελλάδα να παρουσιάζουν ότι είναι υπεύθυνοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ή η γερμανική κυβέρνηση. «Η επεξεργασία των μέτρων γίνεται μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης η οποία έχει πολλά περιθώρια να πει: είναι προτιμότερο να γίνει αυτό και όχι το άλλο».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 450 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα