ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 9:48:55μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
07
Νοεμβρίου

Στα αζήτητα 50,9 εκατ. ευρώ της Ε.Ε. για το προσφυγικό

Ούτε σεντ δεν έχει εκταμιεύσει η ελληνική κυβέρνηση από τα 50,9 εκατομμύρια ευρώ

που έχουν ήδη πιστωθεί στους λογαριασμούς της Αθήνας, ως έκτακτη ενίσχυση για τους μετανάστες πως αναφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά».

 

Αν και η διαχειριστική αρχή συστάθηκε στα χαρτιά το Σεπτέμβριο, δεν λειτουργεί, αφού δεν έχουν ληφθεί υπουργικές αποφάσεις, δεν έχουν εκχωρηθεί αρμοδιότητες, ούτε έχει εκδοθεί κάποια από τα ΦΕΚ που είναι απαραίτητα για να εκταμιευτούν τα χρήματα.

 

Εδώ και δύο μήνες η αντιμετώπιση του προσφυγικού γίνεται με ίδιους πόρους, αφού τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν μπορούν να εκταμιευτούν. Πρόκειται για δύο ποσά: για 45 εκατ. ευρώ που δόθηκαν ως προκαταβολή από τα 450 εκατ. που αποφασίστηκαν για την Ελλάδα, αλλά και για μία έκτακτη ενίσχυση 5,9 εκατ. που εγκρίθηκαν από την Κομισιόν στις 26 Οκτωβρίου.

 

Ο κοινοτικός προϋπολογισμός προβλέπει ότι η Ελλάδα έχει λαμβάνειν για το 2016 10.000 ευρώ για καθέναν από τους 354 πρόσφυγες που θα φιλοξενήσει με βάση την ευρωπαϊκή κατανομή και άλλα 500 ετησίως για την αποδοχή και εγκατάσταση 60.000 προσφύγων – και όχι 50.000 που είχε αρχικά υπολογιστεί.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 162 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα