ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:05:39π.μ.
25
Αυγούστου

Σταϊκούρας: Εξετάζεται μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 8% – Τι είπε για την πιθανότητα νέων φοροελαφρύνσεων

Στο ενδεχόμενο της μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες – σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση – εστίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (25/8) στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην τηλεόραση του OPEN.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως υπάρχει πιθανότητα νέων μειώσεων φόρων και εισφορών από το 2022, ωστόσο κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από την πορεία των εσόδων. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε πως ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρχει τον Οκτώβριο, όταν και θα κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

 

Σταϊκούρας: «Καλή η εικόνα στα έσοδα του προϋπολογισμού»


«Έχουμε καλή εικόνα στα έσοδα, συν 2 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Είναι καλή η πορεία της βιομηχανικής παραγωγής και του τουρισμού. (..) Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία και το διάστημα, λόγω και των αναταράξεων στο υγειονομικό πεδίο παγκοσμίως, θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την ανάπτυξη της χώρας το 2021. Όταν θα έχουμε όλα αυτά τα δεδομένα, θα τα σταθμίσουμε και θα καταθέσουμε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2022, στις αρχές Οκτωβρίου. Τότε θα έχουμε εικόνα για το δημοσιονομικό χώρο του 2022, άρα θα έχουμε και μια εικόνα – που προφανώς θα προϊδεάσουμε και στη ΔΕΘ για το τί δυνατότητες θα έχουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μειώσεις φόρων και εισφορών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε μεταξύ άλλων δε πως υπάρχουν οι πόροι για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε περίπτωση νέου πανδημικού κύματος. «Έχουμε δημοσιονομική χαλαρότητα, θα έχουμε και το 2022, αλλά οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι λελογισμένες για να έχουμε δημοσιονομική ισορροπία».

 

Ο κ. Σταϊκούρας, διευκρίνισε πως ο νέος ΕΝΦΙΑ θα καθοριστεί το Νοέμβριο. «Τότε θα έχουμε εικόνα της άσκησης που τρέχει και ενσωματώνει τις νέες αντικειμενικές αξίες. Έχουμε δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρχει συνολικά επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ. Είναι γεγονός όμως ότι έχουν υπάρξει στρεβλώσεις τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών αξιών. Και αυτές οι στρεβλώσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ταυτόχρονα έχουμε μια εκκρεμότητα για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%. Όπως είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά, η πρώτη μας ενέργεια ήταν η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22%. Αυτή η εκκρεμότητα υπάρχει και είναι ανάμεσα σε αυτά που εξετάζουμε για το 2022».

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 108 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα