ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 1:54:57μ.μ.
11
Αυγούστου

Σταϊκούρας: Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προέκυψε επιπλέον δημοσιονομικός χώρος

«Αρχές Σεπτεμβρίου θα ξέρουμε το ύψος της νέας βοήθειας μέσω του συμπληρωματικού προϋπολογισμού»

 

Tο ύψος της νέας βοήθειας (μέσω του συμπληρωματικού προϋπολογισμού) θα το ξέρουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως εξήγησε τότε θα υπάρχει πολύ καλύτερη εικόνα για την πορεία των εσόδων, ενώ θα δημοσιοποιηθούν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ το β’ τρίμηνο του έτους.

 

Ο υπουργός Οικονομικών επίσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι οι ενισχύσεις θα δοθούν όπου υπάρχει ανάγκη, προσθέτοντας, λίγο αργότερα, πως η στόχευση θα αφορά κυρίως στη μεσαία τάξη και στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο υπουργός είπε ότι «σχεδιάζουμε τους επόμενους μήνες. Οφείλει η πολιτεία να βρει δημοσιονομικό χώρο για να τον επιστρέψει στους πολίτες. Σχεδιάζουμε τον επόμενο χρόνο, σχεδιάζουμε την επόμενη τετραετία. Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο προέκυψε επιπλέον δημοσιονομικός χώρος».

 

Fuel Pass-2: Το 73% των δικαιούχων προτίμησαν την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό αντί για την ψηφιακή κάρτα


Για το Fuel Pass-2, ανέφερε ότι έως χθες το βράδυ είχαν καταβληθεί 131 εκατ. ευρώ σε 1,9 εκατομμύριο δικαιούχους. Είπε ότι το 73% των δικαιούχων προτίμησαν την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό αντί για την ψηφιακή κάρτα, εκτιμώντας πως αυτό ίσως έγινε για να έχουν τα χρήματα για οποιαδήποτε χρήση. Ενώ, ερωτηθείς για το πότε θα καταβληθούν τα ποσά για το Power Pass του Ιουνίου, απάντησε ότι «υπάρχουν λίγες εκκρεμότητες για τις αιτήσεις έως το τέλος του Μαΐου και για τον Ιούνιο. Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ».

 

Τέλος, για την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας στις 20 Αυγούστου, επανέλαβε ότι «θα έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στο μείγμα των μέτρων, αλλά σεβόμενοι και τηρώντας τους ευρωπαϊκούς κανόνες».

 

 

 

https://www.tvopen.gr/

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 56 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα