ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:03:35μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
10
Ιουλίου

Στον ορυμαγδό των μέτρων και ένα θετικό - Μειώνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Μέσα στον ορυμαγδό των μέτρων η κατάργηση της εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

και κίνησης που εξετάζει να θεσπίσει η κυβέρνηση είναι ένα από τα ελάχιστα θετικά, αφού ο λαός θα μπορέσει να ζεσταθεί τουλάχιστον λίγο το βαρύ χειμώνα που αναμένεται.



Το μέτρο, που ισχύει τα τελευταία χρόνια, μόνο αυξημένα έσοδα στα δημόσια ταμεία δεν έφερε καθώς το επίδομα, αν και από μια πρώτη ματιά φαινόταν γενναιόδωρο για τους πολίτες, στον τελικό λογαριασμό που έκανε το νοικοκυριό διαπίστωνε ότι κατά μέσον όρο το όφελος που είχε ανά λίτρο ήταν πολύ λιγότερο από τα 35 λεπτά που ήταν η επιδότηση.



Τώρα που θα πέσειο ειδικός φόρος κατανάλωσης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δ. Μάρδα, στα 6 λεπτά ανά λίτρο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί στα περίπου 70 λεπτά ανά λίτρο.



Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα, ο φόρος θα καθοριστεί στα 6 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα 33 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης. «Δεν φοβόμαστε ότι θα υπάρχει φοροδιαφυγή, αφού ως το τέλος του έτους θα έχει "κλειδώσει" όλο το σύστημα διακίνησης πετρελαίου μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης που θα ξεκινά από τις φορολογικές αποθήκες και θα φτάνει ως το τελευταίο πρατήριο».


Βάσει μελέτης του ΚΕΠΕ, η αύξηση της κατανάλωσης θα φέρει έσοδα 350 εκατ. ευρώ, ενώ με το καθεστώς της εξομοίωσης που ίσχυε χάθηκαν περίπου 700 εκατ. ευρώ από τα δημόσια έσοδα. Την ίδια στιγμή θα εξοικονομηθούν 210 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό που ήταν η δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης.

 

 

 


πηγή: defencenet.gr

Διαβάστηκε 207 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα