ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 7:06:02π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
14
Σεπτεμβρίου

Τα 10 μέτρα που φέρνουν μειώσεις στις συντάξεις

Δεν έχουν τέλος οι περικοπές για τους συνταξιούχους.

Δέκα μνημονιακά μέτρα έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές και άσχετα από το ποια κόμματα θα είναι στην κυβέρνηση έρχονται μειώσεις στα ποσά για δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους αλλάζοντας ριζικά το τοπίο στις συντάξεις.

 

Τα μέτρα φέρνουν αλλαγές τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις και μάλιστα άμεσα, μέσα στον επόμενο μήνα. Η διαφορά στα ποσά των συντάξεων θα είναι τουλάχιστον 5,2% για όλους και έρχονται ακόμη μεγαλύτερες περικοπές τους επόμενους μήνες με την αλλαγή στον υπολογισμό των συντάξεων.

 

Η πρώτη μεγάλη μείωση έρχεται με την αύξηση των κρατήσεων υπέρ υγείας στο 6% σε κύριες και επικουρικές.


Αμέσως μετά έρχεται η σταδιακή μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ που αναμένεται να επηρεάσει τουλάχιστον 80.000 άτομα που θα χάσουν το βοήθημα.


Τρίτη μεγάλη αλλαγή θα είναι η μείωση της επικουρικής σύνταξης για ελεύθερους επαγγελματίες, δημοσιογράφους, γιατρούς, μηχανικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς στρατιωτικούς κλπ. Η μείωση θα είναι στο 5,2% ανάλογη με αυτή που ήδη έγινε στους δικαιούχους επικουρικής μέσω ΕΤΕΑ, καθώς πλέον εντάσσονται και αυτοί στο ενιαίο ταμείο.


Ταυτόχρονα αυξάνεται η ποινή για όσους βγαίνουν σε σύνταξη νωρίτερα και έτσι θα υπάρξει νέα μείωση των ποσών των δικαιούχων.


Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και πλέον θα γίνεται με μεικτό τρόπο βάσει των ετών ασφάλισης


Παγώνει ως το 2021 η κατώτερη σύνταξη στη σημερινή ονομαστική της αξία.


Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφαπαξ βοηθήματος


Καταργούνται οι φόροι υπερ τρίτων


Καταργείται σταδιακά η επιχορήγηση από το κράτος των Ταμείων με αποτέλεσμα την αύξηση των εισφορών σε ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ που φτάνει σήμερα στο 80% και 90%.

 

Όλα τα παραπάνω μέτρα έχουν ήδη ψηφιστεί και απομένει μονάχα η εφαρμογή τους, άσχετα απ' το κυβερνητικό σχήμα.

 

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 159 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα