ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021 - 7:45:44π.μ.

banner468x60

24
Σεπτεμβρίου

Το μείγμα του ΔΝΤ με μειώσεις σε συντάξεις, φόρους και εισφορές

Νέα απανωτά σοκ προκάλεσε η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ ζητώντας μεταξύ άλλων περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις με άνοιγμα ουσιαστικά του ασφαλιστικού (που έκλεισε στην πρώτη αξιολόγηση) και μείωση αφορολογήτου.

Το ΔΝΤ ζητάει μειώσεις στις υφιστάμενες συντάξεις, μειώσεις στο αφορολόγητο όριο και γενικότερα στις φοροαπαλλαγές, μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές και επιμένει στην ανάγκη σημαντικής ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

 

Η επικεφαλής του Ταμείου στην τρόικα, κ. Ντέλια Βελκουλέσκου, επιμένει σε νέες μειώσεις στις συντάξεις και προτείνει την περικοπή της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν οι σημερινοί συνταξιούχοι.

 

Η ίδια εισηγείται μείωση του αφορολόγητου για να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, ενώ στα εργασιακά έκανε λόγο για την ανάγκη βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, η οποία περνά μέσα και από τις μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και την υιοθέτηση «βέλτιστων πρακτικών» στις συλλογικές απολύσεις.

 

Σε ό,τι αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα και στη συμμετοχή του ΔΝΤ, επανέλαβε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους «επί ρεαλιστικών εκτιμήσεων», στις οποίες όπως είπε δεν περιλαμβάνεται ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, που είναι ανέφικτος μακροπρόθεσμα.

 

Η ίδια εκτίμησε για το ασφαλιστικό ότι ο βάρος των μεταρρυθμίσεων έπεσε κυρίως στους υφιστάμενους εργαζόμενους. Αυξήθηκαν οι εισφορές ενώ οι συντάξεις που θα πάρουν θα είναι μικρότερες. Ταυτόχρονα ζήτησε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Την άποψη του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος χαιρετίζει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη δημοσίευση του προκαταρκτικού πορίσματος του Ταμείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

 

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός επιδοκιμάζει τη θέση του ΔΝΤ για τη μη βιωσιμότητα των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων, για μακρά περίοδο.

 

Ωστόσο, οι πάγιες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών - στο ζήτημα του φορολογικού, του ασφαλιστικού και του εργασιακού - παραμένουν ως είχαν, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, δεν αποτελεί έκπληξη.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα εργασιακά προβλέπεται να αποτελέσουν μέρος της συζήτησης για τη δεύτερη αξιολόγηση, ενώ το ασφαλιστικό και φορολογικό έχουν ήδη κλείσει ως μέρος της πρώτης αξιολόγησης.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 168 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα