ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 - 6:27:08π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
07
Οκτωβρίου

Το σχέδιο για πάταξη της φοροδιαφυγής με το πλαστικό χρήμα

Μέσα από την κατακόρυφη αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος,

το οποίο ουσιαστικά θα γίνει υποχρεωτικό στη μεγαλύτερη γκάμα των καθημερινών συναλλαγών, στοχεύει το οικονομικό επιτελείο να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να κλείσει την πληγή της μη πληρωμής ΦΠΑ εντός του υπάρχοντος πλαισίου των capital controls που συνδράμουν στις κυβερνητικές προσπάθειες.

 

Στα μέτρα που προκρίνονται από το οικονομικό επιτελείο και μένει να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις είναι η θεσμοθέτηση του ακατάσχετου για επαγγελματικούς λογαριασμούς που αφορούν αποκλειστικά σε συναλλαγές με κάρτες (θα επιτρέπεται αποκλειστικά μόνο η άμεση παρακράτηση ΦΠΑ από την εφορία), η υποχρεωτική εγκατάσταση συσκευών χρέωσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σε όλες της επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, η υποχρεωτική πληρωμή με πλαστικό χρήμα πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο, το οποίο μάλιστα υπολογίζεται να μπει πολύ χαμηλά (από 50 ευρώ και πάνω) και η μείωση του κόστους εγκατάστασης και λειτουργίας των συσκευών POS για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση εξετάζεται και η αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνει και το ποσοστό της προμήθειας που παίρνουν οι τράπεζες, που σήμερα φτάνει και το 2%.

 

Πέραν τούτων, στο οικονομικό επιτελείο εξετάζεται η παροχή κινήτρων για τη χρήση του πλαστικού χρήματος με κληρώσεις ακόμα και ακινήτων.

 

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η σύνδεση του αφορολόγητου ορίου μόνο με δαπάνες που πληρώνονται αποδεδειγμένα με πλαστικό χρήμα, καθώς και η παροχή έκπτωσης φόρου από τις δαπάνες λήψης υπηρεσιών από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους μόνο εφόσον οι σχετικές πληρωμές γίνονται με πλαστικό χρήμα.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 153 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα