ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 - 5:56:06π.μ.

banner468x60

08
Απριλίου

Τον Οκτώβριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφασίζει για το ψηφιακό ευρώ

Στόχος να περιοριστεί η εξάρτηση από «νομίσματα μη φίλιων χωρών»

 

Η Κριστίν Λαγκάρντ σε δηλώσεις που έκανε, αποκάλυψε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να συνεδριάσει τον Οκτώβριο, ώστε να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή απορρίψει την πρόταση για δημιουργία ψηφιακού ευρώ.

 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, στόχος είναι να περιορίσει η εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «από τα νομίσματα μη φίλιων χωρών ή τα νομίσματα τα οποία ενεργοποιούνται μέσω μίας ιδιωτικής επιχείρησης».


Εντούτοις, η επικεφαλής της ΕΚΤ δεν εξήγησε πως το ψηφιακό ευρώ θα αντικαταστήσει γρήγορα τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών.

 

Σημειώνεται, πως η ΕΚΤ έχει ανακοινώσει ότι το ψηφιακό ευρώ σε περίπτωση που εφαρμοστεί, θα εξακολουθούσε να είναι ευρώ: όπως τα τραπεζογραμμάτια αλλά σε ψηφιακή μορφή. Θα ήταν μια ηλεκτρονική μορφή χρήματος εκδιδόμενου από το Ευρωσύστημα (την ΕΚΤ και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες) στο οποίο θα είχαν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις. Ακολουθούν επτά ερωτήσεις και απαντήσεις για το τι είναι και πώς χρησιμοποιείται, όπως παρουσιάζονται στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 17 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα