ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:50:21π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
09
Ιουλίου

Βόμβα από Reuters: Κλειστές οι τράπεζες ακόμη και με συμφωνία

Ακόμη και με συμφωνία ορισμένες μεγάλες ελληνικές τράπεζες ενδέχεται να χρειαστεί να κλείσουν

προκειμένου να εξαγοραστούν από μεγαλύτερους ανταγωνιστές τους, αναφέρει αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κίνηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του κλάδου που θα ακολουθήσει οποιοδήποτε πακέτο διάσωσης της χώρας.

 

Ένας από τους αξιωματούχους έκανε μάλιστα την εκτίμηση ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας θα μπορούσαν να συγχωνευτούν σε δύο, ένα μέτρο που αναμφίβολα θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Αθήνα.

 

Ωστόσο, όπως ανέφερε μία δεύτερη πηγή του πρακτορείου, παρότι η συγχώνευση τραπεζών είναι απαραίτητη, είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε βάθος χρόνου.

 

«Η ελληνική οικονομία είναι διαλυμένη. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες χρειάζονται μια νέα αρχή», τόνισε ο πρώτος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν άμεσες ενέργειες μετά από την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Ευρωζώνης.

 

«Η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο» για την μετάβαση στη νέα κατάσταση επισήμανε ο αξιωματούχος προσθέτοντας ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά και ότι η αναδιάρθρωση θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

 

 

πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστηκε 226 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα