ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 - 5:52:45π.μ.
07
Ιουνίου

Υπουργείο Ανάπτυξης: Σχέδια για νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μόνο για start ups

Συζητήσεις για ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μόνο για start ups έχουν ξεκινήσει στο υπουργείο Ανάπτυξης όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιος Κυριαζής, από το 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το Elevate Greece, υπό τη διοίκηση του Φραγκίσκου Θεοφύλακτου, βρίσκεται σε διεξοδική συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας ώστε να τεθούν οι βάσεις για τον σχεδιασμό νέου χρηματοδοτικού εργαλείου ειδικά για τα μέλη του μητρώου του Elevate Greece.

 

Στόχος είναι το νέο εργαλείο:

 

να λαμβάνει υπόψη τα ειδικά χαρακτηριστικά των νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων (startups)
να δοθούν τα απαραίτητα οικονομικά κίνητρα σε νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις για να υποστηριχθούν στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών
να απασχολήσουν εξειδικευμένο προσωπικό και
να αποκτήσουν σύγχρονο εξοπλισμό
Γνώση και τελικό προϊόν


Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο επεξεργασίας στοχεύει να δώσει στις start ups τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα στην απευθυνόμενη αγορά καθώς και να μετασχηματίσουν τη γνώση σε τελικό προϊόν που θα προσελκύσει πελάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Ωστόσο, μένουν ακόμα αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες να διευθετηθούν, αλλά ενημέρωση για τις ενέργειες και δράσεις που έχουν αναληφθεί προς την ενίσχυση των δραστηριοτήτων των ελληνικών νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων. Στο μητρώο του Elevate Greece έχουν εγγραφεί πάνω από 800 νεοφυείς επιχειρήσεις. Η ΓΓΕΚ, όπως επισήμανε ο κ. Κυριαζής, διαχειρίζεται κονδύλια της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ, περίπου 900 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, 480 εκατ. ευρώ από το ΤΑΑ.

 

Από αυτά περίπου τα 270 εκατ. ευρώ διατίθενται για την ανάπτυξη των Ερευνητικών Κέντρων, έτσι ώστε η βελτίωση των ερευνητικών υποδομών, εξοπλισμού και εργαστηρίων, να αποτελέσει ένα δέλεαρ για την προσέλκυση επιστημόνων από το εξωτερικό και να συμβάλει στο brain gain.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 30 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα