ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 - 9:38:38μ.μ.
23
Δεκεμβρίου

Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου

Κατηγορία Ενέργεια

Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου μετά την απρόσμενη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, παραμένοντας, ωστόσο, σχετικά κοντά στα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων 11 ετών.

 

Στις 12.35 ώρα Ελλάδας, τα προθεσμιακά συμβόλαια του μπρεντ ενισχύονταν κατά 41 σεντς στα 36,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού σημείωναν άνοδο 33 σεντς στα 36,47 δολάρια. Χθες, το μπρεντ υποχώρησε στα 35,98 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο του 2004.

 

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 486,7 εκατ., σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Αμερικανικό Ινστιτούτου Πετρελαίου.


Αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 1,1 εκατ. βαρέλια. Σήμερα αναμένονται να ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία για τα αποθέματα στις ΗΠΑ.

 

Παράλληλα, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) σε σημερινή του έκθεση προέβλεψε ότι η ζήτηση για το αργό που παράγουν τα κράτη-μέλη του θα είναι χαμηλότερη το 2020 συγκριτικά με το 2016, καθώς οι ανταγωνιστές του αποδεικνύονται περισσότερο ανθεκτικοί απ’ ό,τι αναμενόταν.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 155 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα