ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:34:00μ.μ.
13
Ιανουαρίου

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου

Κατηγορία Ενέργεια

Άνοδο κατέγραφαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, για πρώτη φορά εδώ και οκτώ ημέρες, μετά την ανακοίνωση θετικών εμπορικών στοιχείων από την Κίνα και την απρόσμενη μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Το πετρέλαιο μπρεντ ενισχυόταν κατά 87 σεντς στα 31,73 δολάρια το βαρέλι στις 11.54 ώρα Ελλάδας, παραμένοντας, ωστόσο, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν 12 ετών.

 

Το αμερικανικό αργό ενισχυόταν κατά 88 σεντς στα 31,32 δολάρια το βαρέλι, ανακάμπτοντας από τη χθεσινή πτώση κάτω από τα 30 δολάρια.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο (API), τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,9 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 480,071 εκατ., συγκριτικά με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.

 

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές μειώθηκαν μόλις κατά 1,4% σε όρους δολαρίου τον Δεκέμβριο, συγκριτικά με προβλέψεις για μείωση κατά 8%, εξέλιξη που αποτέλεσε θετική έκπληξη για τις παγκόσμιες αγορές.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 140 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα