ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:47:41μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
06
Αυγούστου

Ένα βήμα πιο κοντά στους ηλιακούς δρόμους κινείται η Γαλλία

Κατηγορία Ενέργεια

Στα τέλη Ιουλίου, η υπουργός Ενέργειας της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, εγκαινίασε μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών στην Τουρούβρ η οποία έχει στόχο να εφοδιάσει τα πάνελ για το πρόγραμμα ηλιακών δρόμων της χώρας, ονόματι Wattway.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα βασίζεται σε λεπτά φωτοβολταϊκά κρυσταλλικού πυριτίου, που είναι σχεδιασμένα για να αντέχουν στο χρόνο και για να σηκώνουν το βάρος των οχημάτων, καθώς εγκαθίστανται στο οδόστρωμα. Όπως υποστηρίζουν οι εμπνευστές, τα πάνελ τύπου Wattway μπορούν να τοποθετηθούν σε υφιστάμενο οδόστρωμα, επιτρέποντας την παραγωγή ηλεκτρισμού. Η διάρκεια ζωής τους είναι 10-20 χρόνια αναλόγως των συνθηκών.

 

Η πρώτη τους εφαρμογή θα γίνει σε δρόμο μήκους 1χμ στο Ονρ, ενώ η κυβέρνηση στηρίζει το πρόγραμμα με 5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, μέσα σε 2-3 χρόνια θα είναι εφικτή και η τοποθέτησή τους σε ιδιωτικούς δρόμους, καθώς θα ξεκινήσει η ευρεία εμπορική παραγωγή.

 

 

Πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 220 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα