ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 - 8:05:21μ.μ.

banner468x60

08
Ιουνίου

Επιλέχθηκε ασφαλιστική εταιρία για τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας

Κατηγορία Ενέργεια

Διενεργήθηκε ανοιχτή διαδικασία βάσει του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων της χώρας

 

Η εταιρία ICGB, η οποία διαχειρίζεται τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας, επέλεξε τη Γενική Ασφαλιστική DZI ως κύρια ασφαλιστική εταιρία για τον διασυνδετήριο αγωγό κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου της εταιρίας. Η κύρια ασφαλιστική εταιρία επιλέχθηκε έπειτα από ανοιχτή διαδικασία βάσει του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων της Βουλγαρίας.

 

Η αντασφάλιση του κινδύνου θα γίνει με τις μεγαλύτερες εταιρίες στη διεθνή αγορά, των οποίων η πιστοληπτική ικανότητα είναι τουλάχιστον “A-“, σύμφωνα με τους οίκους αξιολόγησης Standard & Poor’s και AM Best.

 

Το γενικό ασφάλιστρο για όλους τους τύπους ασφαλιστηρίων συμβολαίων, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής διπλασιασμού της αρχικής περιόδου των 12 μηνών, είναι 2.650.444 ευρώ.

 

Η πολιτική καλύπτει όλους τους κινδύνους υλικής ζημίας, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών ατυχημάτων που επηρεάζουν τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό και τις διακοπές της λειτουργίας.

 

Η γενική ασφάλιση αστικής ευθύνης περιλαμβάνει την ευθύνη για τα προϊόντα, την ευθύνη για τη ρύπανση και την εργοδοτική ευθύνη. Κίνδυνοι που έχουν σχέση με τρομοκρατία, δολιοφθορά, απεργίες, ταραχές, κοινωνικές ταραχές και κακόβουλες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής λειτουργίας καλύπτονται επίσης. Υπάρχει επίσης ασφάλιση έναντι ευθύνης τρίτων για τρομοκρατία.

 

Ο διασυνδετήριος αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας συνδέεται με το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Ελλάδας και τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου στην περιοχή της Κομοτηνής καθώς και με το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας στην περιοχή Στάρα Ζαγόρα. Ο διασυνδετήριος αγωγός παραδίδει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στη Βουλγαρία στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με το Μπακού. Οι παραδόσεις αυτές καλύπτουν το 27% της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη ευνοϊκών τιμών φυσικού αερίου.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 146 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα