ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 11:15:58π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
07
Δεκεμβρίου

Επιπλέον εκπτώσεις για τα βιομηχανικά τιμολόγια αποφάσισε η έκτακτη ΓΣ της ΔΕΗ

Κατηγορία Ενέργεια

Με παρέμβαση του βασικού μετόχου, η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ ενέκρινε τα νέα τιμολόγια της βιομηχανίας, με επιπλέον έκπτωση όγκου επί των ετήσιων καταναλώσεων.

Βάσει της πρότασης που παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μιχάλης Βερροιόπουλος, προτάθηκαν και εγκρίθηκαν οι εκπτώσεις όγκου για ετήσιες εκπτώσεις σε γιγαβατώρες (Gwh):

 

Από 0 έως 10 Gwh - έκπτωση 0%
Από 10 έως 50 Gwh - έκπτωση 4%
Από 50 έως 200 Gwh - έκπτωση 6%
Από 200 έως 400 Gwh  - έκπτωση 8%
Από 400 έως 700 Gwh - έκπτωση 10%
Από 700 έως 1.000 Gwh - έκπτωση 12%
Από 1.000 έως 2.000 Gwh  - έκπτωση 13%
Και για πάνω από 2.000 Gwh - έκπτωση 15%.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης, Εμμ. Παναγιωτάκη, ενώ η αρχική πρόταση – εισήγηση του ΔΣ της ΔΕΗ οδηγούσε σε 7 διαφορετικά τιμολόγια, με την πρόταση του μετόχου διαμορφώνονται πλέον 56 διαφορετικές κατηγορίες, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση ακόμη η ΔΕΗ να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι εκπτώσεις αυτές οδηγούν σε τιμολόγηση κάτω από το οριακό κόστος.

 

Σημειωτέον, η ΓΣ της ΔΕΗ ενέκρινε τη συνέχιση της ηλεκτροδότησης της Αλουμίνιον ενόψει της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το θέμα καθώς και των διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν όσον αφορά το τιμολόγιο στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

 

Επίσης, ενέκρινε τη δωρεά μέρους του τροφείου που χορηγήθηκε στους εργαζόμενους της ΔΕΗ για τη σίτιση παιδιών σε σχολεία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

 

Νωρίτερα το Energypress έγραφε:

 

Με τα βλέμματα στραμμένα στο δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήτοι “ Συμμόρφωση με το Ν. 4336/2015 για κατάργηση της έκπτωσης 20% στα Τιμολόγια Υψηλής Τάσης. Έγκριση νέων Τιμολογίων Υψηλής Τάσης” πραγματοποιείται σήμερα στις 11 η έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, η οποία επίσης θα εγκρίνει την εκλογή δύο νέων μελών αλλά και τη διάθεση μέρους του τροφείου για τους εργαζόμενους σε σχολεία.

 

Σύμφωνα με τις επεξηγήσεις που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα για το θέμα των τιμολογίων της ΥΤ η ΓΣ θα ανακαλέσει τις αποφάσεις των ΕΓΣ στις 28/2/2014 και 28/12/2014 που αφορούσαν την παροχή εκπτώσεων για καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας, από την 1/1/2016 και εφεξής.

 

Τις τελευταίες ημέρες για το θέμα των βιομηχανικών τιμολογίων υπήρξε μια σειρά από επίσημες αλλά και ανεπίσημες τοποθετήσεις τόσο από τη ΔΕΗ όσο και από εκπροσώπους της βιομηχανίας, συνδέσμων και φορέων, με κοινό παρονομαστή την προσπάθεια όλων να εμφανιστούν ότι επιθυμούν το διάλογο και τη συνεννόηση, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στο παρελθόν.

 

Πάντως όπως έχει φανεί από τις παρεμβάσεις που έγιναν τόσο από το ΣΕΒ όσο και από τους ενεργοβόρους καταναλωτές δηλαδή την ΕΒΙΚΕΝ, τα πάντα θα κριθούν στο περιεχόμενο της εισήγησης του ΔΣ προς τη συνέλευση αλλά και από τη στάση που θα τηρήσει ο βασικός μέτοχος.

 

Δύο είναι τα ζητούμενα, σύμφωνα πάντα με την πλευρά των καταναλωτών: αφενός να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με το νόμο αλλά και με τον κώδικα και αφετέρου να υπάρξει μια έγκριση γενικών αρχών, χωρίς να υπεισέλθει η συνέλευση σε εξειδικεύσεις τέτοιες που μπορεί στο μέλλον να δημιουργήσουν προβλήματα ανταγωνισμού.

 

Η πλευρά του ΣΕΒ έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι θεωρεί πως με βάση την τρέχουσα συγκυρία και εικόνα της αγοράς, υπάρχουν σαφή περιθώρια από την πλευρά της ΔΕΗ για μειώσεις.

 

Από την πλευρά της η ΔΕΗ, παρά τις διαρροές που έγιναν ως προς το περιεχόμενο και τη δομή των νέων τιμολογίων, έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της και επισήμως δεν έχει κάνει κάποια τοποθέτηση. Ωστόσο κύκλοι της εταιρείας διαμήνυαν την περασμένη εβδομάδα, απαντώντας εμμέσως στον πρόεδρο του ΣΕΒ ότι επιθυμεί να αναπτύξει εποικοδομητικές σχέσεις με τους πελάτες της και ότι θα κάνει διαπραγματεύσεις εξαντλώντας τα περιθώρια για τις καλύτερες δυνατές συμφωνίες.

 

Σε λίγη ώρα λοιπόν θα έχουμε ένα πρώτο απτό δείγμα για το που οδηγούνται οι σχέσεις ΔΕΗ – βιομηχανίας, με δεδομένο ότι όλες οι πλευρές, ακόμη και οι βιομηχανίες που φέρονται να είναι κοντά στη συμφωνία με τη ΔΕΗ, συναρτούν τη στάση τους, με το τι ακριβώς θα έλθει προς έγκριση στη συνέλευση.

 

Ποια ονόματα προτάθηκαν για νέα μέλη στο ΔΣ

 

(UPDATE 11.57) Ο Παναγιώτης Αλεξάκης καθηγητής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ και ο Άρης Βατάλης, εργαζόμενος της ΔΕΗ συνδικαλιστής και πολιτευτής των ΑΝΕΛ, προτάθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, για νέα μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ από το βασικό μέτοχο.

 

Πέραν των δυο προαναφερθέντων υπάρχει και μια ακόμη ανεξάρτητη υποψηφιότητα, του κ. Νικολάου Πολύζου.

 

 

πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 218 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα