ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 9:04:50μ.μ.
31
Μαΐου

«Φρένο» στην παροχή φυσικού αερίου στην GasTerra έβαλε η Gazprom: Αρνήθηκε να πληρώσει σε ρούβλια

Κατηγορία Ενέργεια

«Έχουμε ήδη συνάψει συμβάσεις με άλλους παρόχους» απαντά η εταιρεία

 

Nα σταματήσει εντελώς την παροχή φυσικού αερίου στην ολλανδική εταιρεία GasTerra αποφάσισε ο ενεργειακός κολοσσός της Ρωσίας Gazprom, αφού δεν πλήρωσε σε ρούβλια για το αέριο που έλαβε τον Απρίλιο.

 

Η Gazprom επεσήμανε πως οι πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο θα πρέπει να γίνονται σε ρούβλια, όπως έχει ζητήσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ

Πούτιν.

Την κίνηση αυτή ανέμενε ήδη από χθες, Δευτέρα (30/5), η GasTerra, η οποία είχε ανακοινώσει ότι από την Τρίτη 31 Μαΐου, θα σταματούσε να λαμβάνει αέριο από τη ρωσική Gazprom, αφού αρνήθηκε να συμφωνήσει με τις απαιτήσεις της Μόσχας και να πληρώνει σε ρούβλια.

 

Η GasTerra, η οποία αγοράζει και εμπορεύεται αέριο για λογαριασμό της ολλανδικής κυβέρνησης, σημείωσε ότι έχει ήδη συνάψει συμβάσεις με άλλους παρόχους για να καλύψει τα 2 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου που επρόκειτο να παραλάβει από την Gazprom μέχρι τον Οκτώβριο.

 

Στην ανακοίνωσή της η GasTerra τονίζει ότι αποφάσισε να μην υιοθετήσει το σύστημα πληρωμών που ζητούσε η Ρωσία, το οποίο προϋπέθετε το άνοιγμα λογαριασμών που θα χρησιμοποιούνταν για την πληρωμή σε ευρώ, τα οποία στη συνέχεια θα μετατρέπονταν σε ρούβλια.

 

Η εταιρεία επίσης υποστηρίζει ότι αυτές οι ενέργειες μπορεί να παραβιάζουν τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία και ότι ο τρόπος πληρωμής παρουσιάζει πολλούς οικονομικούς κινδύνους. Είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη από την Gazprom να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της με βάση τους συμβατικούς τρόπους πληρωμής.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 30 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα