ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 - 6:13:43μ.μ.

banner468x60

08
Ιουλίου

Γ. Σταθάκης: «Η ΔΕΗ θα παραμείνει ισχυρός πυλώνας του ενεργειακού συστήματος της χώρας»

Κατηγορία Ενέργεια

«Η ΔΕΗ θα παραμείνει ισχυρός πυλώνας του ενεργειακού συστήματος της χώρας» δήλωσε στη γενική συνέλευση της ΔΕΗ ο υπουργός Ενέργειας και περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι θα εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες τόσο από την εγχώρια αγορά, όσο και από ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες.

 

«Η ΔΕΗ» είπε «θα διατηρήσει την ισχυρή καθολική της σχέση με τα υδροηλεκτρικά της χώρας και θα βγει πιο δυνατή από αυτήν την δοκιμασία» και ολοκλήρωσε την ομιλία του σημειώνοντας ότι η καταστροφολογία της αντιπολίτευσης γύρω από την ΔΕΗ έχει στόχο τον κατακερματισμό και την πλήρη ιδιωτικοποίησή της σε αντιδιαστολή με το σχέδιο της κυβέρνησης που θα την καταστήσει πιο δυνατή μετά τη σημερινή δοκιμασία.

 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης, είπε ότι μεταξύ των σημαντικότερων από τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ΔΕΗ είναι και το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και πρόσθεσε ότι οι πολιτικές ρύθμισης οφειλών έχουν εξαντλήσει τα όρια τους, κάτι που προκύπτει σαφώς και από τα στοιχεία που παρουσίασε.

 

Συγκεκριμένα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ από 1,4 δισ. ευρώ το 2014 εκτινάχθηκαν σε 2,298 δισ. ευρώ στο τέλος του 2015, αυξήθηκαν περαιτέρω σε 2,58 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016, για να επανέλθουν μετά τις ρυθμίσεις περίπου στα επίπεδα του 2015 και να διαμορφωθούν σε 2,231 δισ. ευρώ το Μάιο του 2017.

 

Πάντως ο κ. Παναγιωτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις η ΔΕΗ να ξεπεράσει τις αδυναμίες και μετασχηματιζόμενη να παραμείνει ισχυρή, ενώ ζήτησε τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων της επιχείρησης με το κράτος, καθώς όπως είπε «δεν μπορεί να συνεχίσει να πλέει στο φουρτουνιασμένο πέλαγος του ανταγωνισμού δεμένη στο κατάρτι».

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 331 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα