ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 5:41:55π.μ.
08
Ιανουαρίου

Γ.Γ. Υπ. Παιδείας: Ρυθμίζονται τα χρέη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων προς τη ΔΕΗ

Κατηγορία Ενέργεια

Ρυθμίζονται τα χρέη των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής.

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συζήτηση με τη ΔΕΗ και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για σημαντική μείωση του τιμολογίου σε όλα τα ΑΕΙ, ξεκινώντας από τον προσεχή Φεβρουάριο.

 

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης έχουν μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος για να εξοικονομήσουν πόρους, τα ποσά που εξακολουθούν να πληρώνουν σε λογαριασμούς της ΔΕΗ προκαλούν «ίλιγγο».

 

Μάλιστα τα χρήματα αυτά πλησιάζουν -σε αρκετές περιπτώσεις- τον συνολικό προϋπολογισμό του κάθε ιδρύματος που έχει δοθεί από το υπουργείο Παιδείας για τις λειτουργικές τους δαπάνες. Είναι ενδεικτικό ότι δέκα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, δίνουν ετησίως ποσά που αγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ μόνο για λογαριασμούς ρεύματος.

 

 

πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 147 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα