ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 - 7:37:22μ.μ.

banner468x60

05
Δεκεμβρίου

GlobalData: Πενταπλάσια η ισχύς των μικρών ανεμογεννητριών ως το 2025

Κατηγορία Ενέργεια

Στα 4,8 GW θα ανέλθει η εγκατεστημένη ισχύς μικρών ανεμογεννητριών, σε παγκόσμια κλίμακα, φτάνοντας ως το 2025 τα 4,8 GW, σύμφωνα με την GlobalData.

Ειδικότερα, η εταιρεία συμβούλων εκτιμά ότι η εγκατεστημένη ισχύς των ανεμογεννητριών της κατηγορίας αυτής θα είναι 5 φορές μεγαλύτερη ως το 2025, εν συγκρίσει με τα μόλις 912,6 MW το 2014, με έναν εντυπωσιακό ενιαίο ρυθμό ετήσιας αύξησης (CAGR) της τάξης του 16,4%.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανεμογεννήτριες, με ισχύς μικρότερη των 100 kW, θα σημειώσουν εξαιρετικές επιδόσεις στις αγορές της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας, της Σουηδίας και της Ουκρανίας, καθώς και στην Ινδία και την Ιαπωνία.

 

Όπως σχολιάζει ο Harshavardhan Reddy Nagatham, αναλυτής της GlobalData, «οι μικρές ανεμογεννήτριες είναι αναγκαίες, και ανεξάρτητες από κρατικές επιδοτήσεις. Το κόστος του τελικού χρήστη είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας που επηρεάζει την ανάπτυξη της αγοράς τόσο στις ανεπτυγμένες, όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες.

 

Σύντομα, οι μικρές ανεμογεννήτριες θα αναδυθούν ως μια φθηνή και εύκολη ενεργειακή λύση, και ως εκ τούτου, θα είναι υπάρξει μεγάλη ζήτηση μελλοντικά γι’ αυτήν την τεχνολογία».

 

Ο Nagatham εκτιμά ότι το 2025 τα «ηνία» της παγκόσμιας αγοράς θα κατέχει η Κίνα με 1,84 GW, με το Ηνωμένο Βασίλειο με 1 GW και τις ΗΠΑ να ακολουθούν.

 

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «στην Κίνα, οι μικρές ανεμογεννήτριες αποτελούν μια ελκυστική ενεργειακά επιλογή, καθώς η περιοχή είναι γεμάτη απομακρυσμένες περιοχές, που δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυο. Ως εκ τούτου, η εγκατάσταση ανεμογεννητριών ως 100 kW θεωρείται η βέλτιστη λύση για την τροφοδοσία κατοικιών και επιχειρήσεων».

 

 

πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 110 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα