ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:21:45π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
02
Νοεμβρίου

HΠΑ: Ξεμένουν από καύσιμα οι ανατολικές πολιτείες λόγω έκρηξης σε μεγάλο αγωγό

Κατηγορία Ενέργεια

Μεγάλος αγωγός βενζίνης που αποτελεί πάροχο αποφασιστικής σημασίας για τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών έκλεισε μετά από έκρηξη που προκλήθηκε σε τμήμα του στη νότια πολιτεία της Αλαμπάμα τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας εργαζόμενος και να τραυματιστούν άλλοι πέντε, ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρεία Colonial Pipeline.

Η αναστολή της λειτουργίας του αγωγού θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η προμήθεια βενζίνης σε εκατομμύρια Αμερικανούς στις νοτιοανατολικές, ίσως και τις βορειοανατολικές, πολιτείες των ΗΠΑ. Το βορειοανατολικό κομμάτι έχει όμως τη δυνατότητα παραλαβής από πετρελαιοφόρα πλοία στις ακτές του.

 

Η έκρηξη της Δευτέρας προκλήθηκε αρκετά χιλιόμετρα πιο μακριά από το σημείο όπου είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2015 η μεγαλύτερη, για περισσότερα από είκοσι χρόνια, διαρροή βενζίνης στην εταιρεία. Τότε, είχε διακοπεί η ροή ποσότητας που αντιστοιχεί σε περίπου 1,3 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης ημερησίως από το διυλιστήριο, στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού, έως τις βορειοανατολικές πολιτείες.

 

Σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της Colonial, Τζέραλντ Μπεκ, είπε ότι τα συνεργεία τοποθετούσαν βαλβίδα για να ολοκληρωθούν οι επισκευές που αφορούσαν τη διαρροή του Σεπτεμβρίου και πρόσθεσε ότι η Διεύθυνση της Εργασιακής Ασφάλειας και Υγείας του κράτους έχει αναλάβει τον έλεγχο του χώρου, ενώ η πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα μαινόταν ακόμα την Τρίτη το βράδυ. Η εταιρεία αναμένει ότι θα μπορέσει να προσέλθει στο χώρο σε μία ή δύο μέρες για να εκτιμήσει τις ζημιές.

 

Το δυστύχημα συνέβη όταν εννιαμελής ομάδα εργατών που βρισκόταν στην περιοχή για εργασίες χρησιμοποιούσε μεγάλο εκσκαφέα, ο οποίος χτύπησε τον αγωγό και ακολούθησε έκρηξη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Colonial. Η αμερικανική Διεύθυνση Ασφάλειας Αγωγών και Επικίνδυνων Υλικών διερευνά το γεγονός.

 

Καλύπτει απόσταση 8.850 χιλιομέτρων

 

Ο αγωγός καλύπτει απόσταση 8,850 χιλιομέτρων και αποτελεί το μεγαλύτερο σύστημα αγωγού διυλισμένων προϊόντων στις ΗΠΑ. Εχει δυνατότητα μεταφοράς άνω των 3 εκατομμυρίων βαρελιών βενζίνης, πετρελαίου κίνησης (ντίζελ) και καύσιμου αεριωθούμενων μεταξύ της αμερικανικής ακτής του Κόλπου και του λιμανιού της Νέας Υόρκης.

 

Ο εργάτης που σκοτώθηκε βρέθηκε στο χώρο των εργασιών, αλλά το όνομά του δεν δημοσιοποιήθηκε.

 

Μετά την αναστολή μεταφορών του αγωγού, οι τιμές στην αμερικανική προθεσμιακή αγορά συμβολαίων αυξήθηκαν θεαματικά κατά 15%, το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιούνιο, αλλά τα κέρδη περικόπηκαν απότομα στο 4,6%, καταλήγοντας σε 1,4841 δολάρια το γαλόνι (περίπου 0,35 ευρώ το λίτρο), από την ανακοίνωση της Colonial ότι μπορεί να ξανανοίξει τον αγωγό μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

 

Οι τιμές στα πρατήρια δεν έχουν αυξηθεί ακόμα, αλλά οι διανομείς και οι εταιρείες καυσίμων για τις ανατολικές ακτές σπεύδουν να εξασφαλίσουν προμήθειες μέσω θαλάσσης ή με άλλους τρόπους.

 

Οι κυβερνήτες των πολιτειών Αλαμπάμα, Βόρεια Καρολίνα και Τζόρτζια εξέδωσαν διαταγές άρσης ρυθμιστικών περιορισμών για να επιτρέψουν την ευκολότερη μεταφορά των καυσίμων.

 

Στην περίπτωση της Βόρειας Καρολίνα, ο κυβερνήτης της, Πατ Μακ Κρόρι, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η πολιτεία του παραλαμβάνει το 70% των καυσίμων της μέσω του αγωγού της Colonial.

 

Η διαρροή και διακοπή αποστολής βενζίνης τον Σεπτέμβριο οδήγησε σε μεγάλες ουρές στα πρατήρια καυσίμων και σε ελλείψεις στις πολιτείες Τζόρτζια, Τενεσί και Αλαμπάμα.

 


Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 214 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα