ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021 - 12:27:29μ.μ.

banner468x60

04
Οκτωβρίου

Η ομάδα «Προμηθέας» του ΕΜΠ εξελίσσει το βραβευμένο ηλεκτρικό όχημα της

Κατηγορία Ενέργεια

Ο επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας σπουδαστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου «Προμηθέας», Χρήστος Κρασόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για τις νέες εξελίξεις του ηλεκτρικού οχήματος που έχουν δημιουργήσει. Το «Πυρφόρος ΙΙ» κατάφερε να αποσπάσει 2 από τα συνολικά 5 βραβεία στους ευρωπαϊκούς αγώνες εξοικονόμησης ενέργειας στις μεταφορές Shell Eco Marathon 2016, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι διάνυσε 287 χιλιόμετρα με μόλις μία κιλοβατώρα (kWh) ενέργειας.

-Ποιες είναι οι νέες εξελίξεις σχετικά με το project; Στην ουσία πρόκειται για ένα νέο αναβαθμισμένο όχημα σωστά;

 

Απάντηση: Ναι ακριβώς. Από το 2009 οπότε και ξεκίνησε η συμμετοχή της ομάδας στο διαγωνισμό, κάθε χρόνο έχουμε και νέες προσθήκες στο όχημα ή βελτιώσεις υπαρχόντων συστημάτων. Φέτος είχαμε εξ ολοκλήρου ανακατασκευασμένο κινητήριο σύστημα και επίσης ένα καινοτόμο σύστημα προσδιορισμού της ταχύτητας και της ιπποδύναμης του κινητήρα σε κάθε σημείο της διαδρομής, που στόχο είχε τη βέλτιστη ενεργειακή κατανάλωση και οικονομία στο χρόνο.

 

-Ποια είναι τα αμέσως επόμενα σχέδια της ομάδας;

 

Απάντηση: Η ομάδα πλέον με αναβαθμισμένες δυνατότητες τηλεμετρίας και έχοντας συγκεντρώσει πολλά δεδομένα από το διαγωνισμό μπορεί να προχωρήσει στην ολική ανακατασκευή του αμαξώματος του οχήματος και στη βελτίωση του κινητήριου συστήματος ούτως ώστε να επιτύχει μια πολύ καλή θέση στην κατάταξη στους αγώνες του Λονδίνου το 2017.

 

-Πόσο σημαντικό είναι η ανεύρεση χορηγών για τη συνέχιση των στόχων της ομάδας;

 

Απάντηση: Είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα. Είναι θα έλεγα και θέμα επιβίωσης, διότι όλες οι εργασίες ανάπτυξης και δοκιμής των συστημάτων χρειάζονται οικονομικούς πόρους και δεδομένου ότι υπάρχει και χρονικός περιορισμός - δηλαδή ότι ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Ιούλιο - πρέπει οι πόροι να βρίσκονται από νωρίς και να είναι και ικανού όγκου για να υλοποιηθούν τα σχέδια της ομάδας.

 

-Πως νιώθετε για τις πρόσφατες διακρίσεις της ομάδας στους ευρωπαϊκούς αγώνες εξοικονόμησης ενέργειας στις μεταφορές «Shell Eco Marathon 2016»;

 

Απάντηση: Αισθανόμαστε πάρα πολύ ωραία, υπέροχα θα έλεγα. Αποτελεί το επιστέγασμα των προσπάθειών μας. Είναι μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα. Έχουμε την εντύπωση ότι είμαστε από τις ελάχιστες ομάδες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και γνώρισαν τόση επιτυχία, λόγω των δύο βραβείων στις συγκεκριμένες κατηγορίες, οπότε αισθανόμαστε τεράστια δικαίωση για τους κόπους μας.

 

 

Πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 216 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα