ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 8:08:55μ.μ.
09
Μαρτίου

Η Total και η Eni ποντάρουν στην έρευνα και παραγωγή πετρελαίου παρά τις χαμηλές τιμές

Κατηγορία Ενέργεια

Σε μια εποχή χαμηλών τιμών και λιγοστών επενδύσεων στην έρευνα και παραγωγή πετρελαίου, δύο μεγάλες εταιρείες, η Eni και η Total, ποντάρουν στις νέες ανακαλύψεις για τη μελλοντική τους ανάπτυξη.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι δύο όμιλοι έχουν προβεί στις χαμηλότερες περικοπές, αναλαμβάνοντας ένα υψηλότερο ρίσκο προς αναμονή μεγάλων κερδών εφόσον ανακαλύψουν νέα κοιτάσματα. Σημειώνεται ότι η Total πρόκειται να δαπανήσει φέτος για την έρευνα 1,5 δις. δολάρια με έμφαση στη Μιανμάρ, την Αργεντινή και τη Νιγηρία. Από την πλευρά της, η Eni δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αναζητά νέους πόρους σε ώριμες περιοχές όπου μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υφιστάμενες υποδομές για να κρατήσει χαμηλά το κόστος. Όπως είναι φυσικό, ώθηση δίνει στην Eni η περσινή ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Ζορ στην Αίγυπτο, το πιο μεγάλο που ανακαλύφθηκε ποτέ στη Μεσόγειο.

 

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, οι εταιρείες εκείνες με τις βαθύτερες τσέπες θα βασιστούν στην εξαγορά περιουσιακών στοιχείων για να διατηρήσουν την παραγωγή τους στο εξής, σε αντίθεση με άλλους ομίλους που επιλέγουν να επενδύσουν οι ίδιοι στην εξερεύνηση.

 

 

πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 173 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα