ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:57:29π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
07
Μαΐου

Καθαρά κέρδη 72 εκατ. για τη Gamesa στο α’ τρίμηνο του έτους

Κατηγορία Ενέργεια

Με ένα δυνατό ξεκίνημα άρχισε το 2016 για τη Gamesa, η οποία στο α’ τρίμηνο του έτους κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 72 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση ως και 15% εν συγκρίσει με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

Όπως σημειώνει η κατασκευάστρια ανεμογεννητριών, εξαιρουμένων των επιπτώσεων του joint venture της Adwen με την Areva, τα καθαρά κέρδη ήταν ακόμη υψηλότερα αγγίζοντας τα 80 εκατ. ευρώ.

 

Τα EBIT ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ, φτάνοντας τα 119 εκατ. ευρώ (+81%), με την Gamesa να δηλώνει ότι παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού της Πλάνου, που ξεκίνησε πέρσι και λήγει το 2017.

 

Όσον αφορά στα έσοδα, ανήλθαν στα 1,064 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας την ισχυρή θέση του ομίλου και την εμπορική επιτυχία των νέων προϊόντων του.

 

Ισχυρή αύξηση των πωλήσεων

Σε επίπεδο πωλήσεων, στη Λατινική Αμερική πουλήθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεμογεννητριών της Gamesa φτάνοντας το 27%. Ακολουθεί η Ινδία και περιοχή EMEA με 26% έκαστη, οι ΗΠΑ με 16% και τέλος η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με ποσοστό μόλις 5%.

 

Όπως σχολιάζει η Gamesa, ήδη το βιβλίο παραγγελιών, τους τρεις πρώτους μήνες του 2016, μετρά ανεμογεννήτριες ισχύος 1.031 MW, ενώ ως τα τέλη Μαρτίου ο αριθμός αυτός έφτασε στα 3.167 MW (+22%), εξασφαλίζοντας το 90% του στόχου των πωλήσεων για το τρέχον έτος.

 


Πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 126 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα