ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:48:26π.μ.
30
Ιουλίου

Κρίση στον Κλάδο Ηλιακής Ενέργειας της Αγγλίας

Κατηγορία Ενέργεια

Σε έναν πληθυσμό άνω των 65 εκατ. ατόμων, η απώλεια 12.000 θέσεων εργασίας μπορεί να μην αποτελεί μείζον ζήτημα στη χάραξη οικονομικής πολιτικής. Είναι, όμως, σημαδιακό πως με την κατάργηση των επιδοτήσεων για ηλιακή ενέργεια εδώ κι ένα έτος έχουν χαθεί 12.000 θέσεις, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η PwC για την Ενωση Εταιρειών Φωτοβολταϊκών της Βρετανίας (STA).

Οι προβλέψεις είναι ακόμη πιο δυσοίωνες, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Gurdian. Σχεδόν τέσσερις στις δέκα εταιρείες εξετάζουν να εγκαταλείψουν την αγορά ηλιακής ενέργειας. Τρεις στις δέκα εταιρείες προετοιμάζονται για λιγότερες προσλήψεις. Εκπρόσωπος της STA, o Λέονι Γκριν, επέρριψε ευθύνες στις περικοπές που πραγματοποιήθηκαν στα προγράμματα επιδοτήσεων από την κυβέρνηση των Συντηρητικών από τον περασμένο Μάιο, συμπεριλαμβανομένων μειώσεων κατά 65% των επιδοτήσεων στα νοικοκυριά που αποφάσιζαν την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ στις οροφές των κατοικιών τους.

 

Οι εγκαταστάσεις μειώθηκαν αισθητά τον Φεβρουάριο και τον Μάιο. «Η ραγδαία ανάπτυξη στον κλάδο ηλιακής ενέργειας που σημειώθηκε το 2014 και στις αρχές του περυσινού έτους δεν θα επαναληφθεί με την υφιστάμενη οικονομική πολιτική», είπε ο Τζόναθαν Σέλγουιν, επικεφαλής της Solar Consulting.

 

Aνησυχίες επικρατούν, επίσης, για επιδείνωση των συνθηκών μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε. Η επιφυλακτικότητα που υπάρχει για τις επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια θα κλιμακωθεί από την απόφαση της χώρας να εγκαταλείψει την Ε.Ε. και την εκτίμηση πως θα προηγηθεί μια περίοδο νευρικότητας έως την προσαρμογή της οικονομίας.

 

Σήμερα στη Βρετανία υπάρχουν εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας 10 γιγαβάτ (GW), όταν το 2010 ήταν, σχεδόν, ανύπαρκτες. Για πρώτη φορά τον Μάιο η παραγωγή ηλιακής ενέργειας ξεπέρασε τον χάλυβα, καθώς δημιουργήθηκαν νέες εγκαταστάσεις και έκλεισαν αρκετά εργοστάσια χάλυβα. Η κυβέρνηση δικαιολόγησε τις περικοπές στην ανάγκη μείωσης του κόστους ενέργειας σε οικιακούς λογαριασμούς.

 

 

πηγή: energia.gr

Διαβάστηκε 217 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα