ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:39:35μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
15
Σεπτεμβρίου

Λακκοτρύπης: Εντός ημερών θα ξέρουμε αν το Ζορ εκτείνεται στην κυπριακή ΑΟΖ

Κατηγορία Ενέργεια

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γ. Λακκοτρύπης δήλωσε σήμερα πως τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουμε μία κάποια εικόνα, κατά πόσον το αιγυπτιακό κοίτασμα Zorx εκτείνεται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Εξήγησε ότι «πρέπει να εκτείνονται δύο πράγματα στη κυπριακή ΑΟΖ σε ό,τι αφορά το Zorx, που είναι η δομή και στη συνέχεια το κοίτασμα αυτό καθ΄ αυτό». «Ήδη δουλεύουμε πάνω στα γεωλογικά στοιχεία και θα έχουμε μια κάποια εικόνα τις επόμενες ημέρες», ανέφερε και σημείωσε ότι το αιγυπτιακό κοίτασμα συνορεύει με το θαλάσσιο οικόπεδο 11. «Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική διάσταση» και «το ξεκλείδωμα της γεωλογικής περιοχής που στο παρελθόν δεν είχαμε τέτοιου είδους ανακαλύψεις σε αυτή την μορφολογία του βυθού», πρόσθεσε.

 

Αναφορικά με το ερευνητικό πρόγραμμα της ENI, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «η εταιρεία έχει αρχίσει την επεξεργασία των γεωλογικών στοιχείων, προσθέτοντας ότι απομένουν κάποιες γεωλογικές λεπτομέρειες για να μπορέσουμε να τους δώσουμε την παράταση που μας έχουν ζητήσει για να μας φέρουν τα αποτελέσματα σε ένα χρονοδιαγράμματα το οποίο μας έχουν ήδη καταθέσει και οι διεθνείς σύμβουλοι μας είπαν ότι πράγματι δικαιολογείται αυτό το χρονοδιάγραμμα».

 

 

πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 184 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα