ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:41:26μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
06
Νοεμβρίου

Με ταχείς ρυθμούς μειώνεται το κόστος παραγωγής από υπεράκτια αιολικά πάρκα διεθνώς

Κατηγορία Ενέργεια

Στα 115 ευρώ/MWh μειώθηκε κόστος της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από υπεράκτια αιολικά πάρκα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg New Energy Finance.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε σημαντική μείωση του κόστους, και συγκεκριμένα μείωση κατά 22% από το α’ ως το β’ εξάμηνο του 2016 και κατά 28% σε σχέση με το β’ εξάμηνο του 2015.

 

Καθοριστικό ρόλο στη μείωση του κόστους έπαιξαν οι διαγωνισμοί που έγιναν στη Δανία τον Ιούλιο, στον οποίο η Dong Energy εξασφάλισε συμβόλαιο για 700 MW έναντι 72,70 ευρώ/MWh, και το Σεπτέμβριο στην Ολλανδία, όπου η Vattenfall πήρε 350 MW στην εξαιρετικά χαμηλή τιμή των 60 ευρώ/MWh.

 

Βέβαια, το μέσο κόστος διεθνώς παραμένει υψηλότερο από αυτά τα επίπεδα, καθώς έργα σε περιοχές όπως η Βρετανία είναι ακριβότερα.

 

Με δεδομένη, πάντως, την ταχεία μείωση του κόστους των υπεράκτιων αιολικών πέφτει γρήγορα, η «ψαλίδα» με τις άλλες τεχνολογίες αναμένεται να κλείσει κι αυτή αρκετά γρήγορα.

 

 

Πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 181 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα