ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:26:46μ.μ.
05
Μαρτίου

Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στις τιμές ενέργειας

Κατηγορία Ενέργεια

Τι είπε ο Κώστας Σκρέκας για τις τεράστιες αυξήσεις σε ηλεκτρικό, πετρέλαιο και φυσικό αέριο

 

Για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στον τομέα της ενέργειας μίλησε ο Κώστας Σκρέκας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τα νοικοκυριά που δοκιμάζονται από την ακρίβεια.

 

Κατά την παρουσία του στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο υπουργός Ενέργειας εξήγησε ότι το φυσικό αέριο ανέβηκε κατά 185 ευρώ μέσα σε έναν χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του ήταν στα 200 ευρώ χθες, στα 80 ευρώ πριν 2 μήνες και στα 15 ευρώ πριν έναν χρόνο.

 

«Δυστυχώς, η παράνομη εισβολή από τη Ρωσία στην Ουκρανία έχει φέρει εκτός ελέγχου τις αγορές. Έχουμε ιστορικά υψηλά στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο και έχουμε και ιστορικά υψηλά στην ηλεκτρική ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά.

 

Εξήγησε, στη συνέχεια, ότι 2 θέματα απασχολούν κυρίως την ΕΕ και την Ελλάδα. Το πρώτο είναι η επάρκεια ανεφοδιασμού και το δεύτερο είναι οι τιμές της ενέργειας.

 

Όπως είπε, για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων «έχουμε προβλέψει να έρθουν επιπλέον φορτία υγροποιημένου αερίου. Έχουμε λιγνίτη για πάνω από 30 ημέρες, έχουμε πετρελαϊκά αποθέματα για πάνω από 150 ημέρες και έχουμε τη δυνατότητα, τα εργοστάσια που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από φυσικό αέριο, αντί για φυσικό αέριο να κάψουν πετρέλαιο».

 

«Έχουμε εξετάσει όλα τα σενάρια και τα πιο δυσμενή, όμως κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει ένας πόλεμος», τόνισε.

 

Τέλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαθέτει και το τελευταίο ευρώ στις επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ αναμένεται και η έγκριση από την Ευρώπη για χρηματοδότηση των κρατών για την ενέργεια, έπειτα από την πρόταση του πρωθυπουργού.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 77 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα