ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 4:11:25μ.μ.
13
Μαρτίου

«Παράθυρο» από Ιράν για τη συμμετοχή στη συζήτηση για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου

Κατηγορία Ενέργεια

Ο υπουργός πετρελαίου του Ιράν, Μπιζάν Ζάνγκανεχ δήλωσε ότι η χώρα του θα μπει στις συζητήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει, για ένα πιθανό «πάγωμα» της πετρελαϊκής παραγωγής.

Η απόφαση αυτή θα ληφθεί μόλις το Ιράν φτάσει τα 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Ο Ζάνγκανεχ δήλωσε ότι για το Ιράν τα 70 δολάρια το βαρέλι είναι μία κατάλληλη τιμή, αν και η χώρα θα ήταν ικανοποιημένη και με χαμηλότερη, σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA.

Σε ερώτηση για το αν ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, θα προσπαθήσει να πείσει το Ιράν να μπει στη συζήτηση για το πάγωμα της παραγωγής, στην επίσκεψή του αυτή την εβδομάδα, ο Ιρανός απάντησε ότι η χώρα του μπορεί να μπει στις συζητήσεις όταν η παραγωγή της φτάσει τα 4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

«Πρέπει να μας αφήσουν ήσυχους όσο το πετρέλαιο του Ιράν δεν έχει φτάσει τα 4 εκατομμύρια. Θα είμαστε μαζί τους μετά», απάντησε ο Ζάνγκανεχ.

Το Ιράν είχε απορρίψει το «πάγωμα» της παραγωγής στο επίπεδο του Ιανουαρίου, στα 2,93 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και θέλει να επιτρέψει στα πολύ υψηλότερα επίπεδα που ίσχυαν πριν από την επιβολή των κυρώσεων, που άρθηκαν πρόσφατα.

Η χώρα προσπαθεί να ανακτήσει έδαφος στην αφορά, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, έπειτα από την άρση των διεθνών κυρώσεων. Εξαιτίας τους, οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν από τα 2,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα, πριν από το 2011, είχαν πέσει σε μόλις 1 εκατ. τα τελευταία χρόνια, όπως σημειώνει το Reuters.

Οι εξαγωγές του Ιράν αναμένεται να φτάσουν τα 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα έως τις 19 Μαρτίου, από τα 1,75 εκατ. του προηγούμενου μήνα.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 143 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα