ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:19:30μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
14
Δεκεμβρίου

Πέφτουν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση του 24% του ΑΔΜΗΕ στους Κινέζους

Κατηγορία Ενέργεια

Ετοιμη για την υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση του ΑΔΜΗΕ στην κινεζική εταιρεία State Grid είναι η ΔΕΗ ολοκληρώνοντας σε χρόνο-ρεκόρ τη σχετική διαδικασία.

Η τελετή υπογραφής της συμφωνίας θα γίνει την Παρασκευή στα γραφεία της ΔΕΗ παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΓΙώργου Σταθάκη. Το τιμήμα για το 24% του ΑΔΜΗΕ ανέρχεται σε 320 εκατ. ευρώ.

 

Ακόμα πάντως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι πολύπλοκες διαδικασίες της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και της δημιουργίας του νέου ιδιοκτησιακού σχήματος, στο οποίο το Δημόσιο θα ελέγχει το 51%.

 

Θα ακολουθήσει στις αρχές του 2017 νέα γενική συνέλευση για τη δημιουργία της Δημόσιας Εταιρείας Συμμετοχών ΑΔΜΗΕ (ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, στην οποία θα μεταβιβασθούν μετοχές του Διαχειριστή) και η εισαγωγή της τελευταίας στο Χρηματιστήριο τον Μάρτιο, στη βάση των προβλέψεων της συμφωνίας με τους δανειστές.

 

Στο τέλος της διαδικασίας το Δημόσιο θα ελέγχει το 51% των μετοχών του Διαχειριστή, η κινεζική εταιρεία που θα έχει ρόλο στρατηγικού επενδυτή το 24% και το υπόλοιπο 25% λοιποί επενδυτές.

 


Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 226 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα