ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021 - 8:12:52π.μ.

banner468x60

15
Αυγούστου

Πού ετοιμάζουν κόφτη στις τιμές των καυσίμων

Κατηγορία Ενέργεια

Καμία ανάσα για τους κατόχους αυτοκινήτων.

Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να μεταφράσουμε την πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης, να επιβάλλει στο μέλλον υψηλότερη φορολόγηση στα καύσιμα, κάθε φορά που θα μειώνεται η τιμή του βαρελιού πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά. Με άλλα λόγια, όταν πέφτει το πετρέλαιο, δεν θα φτηναίνει αντίστοιχα στις αντλίες των πρατηρίων υγρών καυσίμων της Γερμανίας.


Το συγκεκριμένο σενάριο περί ενός «μηχανισμού για την προσαρμογή των ενεργειακών φορέων σε διακυμάνσεις των τιμών των πρώτων υλών» αναφέρεται σε μπροσούρα με τίτλο «Πράσινη Βίβλος Ενεργειακή Αποδοτικότητα» του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομίας. Οι συνεργάτες του υπουργείου επισημαίνουν, ότι γίνεται ενεργειακή σπατάλη όταν μειώνονται οι τιμές των καυσίμων, ενώ αντίθετα οι καταναλωτές δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην οικονομία, όταν παραμένουν οι τιμές σε υψηλότερα επίπεδα.


Ορισμένοι ειδικοί χαρακτηρίζουν μάλιστα «δηλητήριο» τις χαμηλές τιμές του αργού πετρελαίου για μία ενεργειακή αλλαγή. Γιαυτό και υποστηρίζουν, ότι πρέπει να ανταμείβονται όσοι εξοικονομούν ενέργεια και να αυξάνεται η φορολόγηση των καυσίμων, όταν μειώνονται διεθνώς οι τιμές του αργού πετρελαίου, ώστε να μην πωλούνται φτηνότερα στα πρατήρια. Προτείνουν μάλιστα να επενδύονται τα επιπρόσθετα έσοδα από τους αυξημένους φόρους σε ενέργειες με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως είναι για παράδειγμα η οικονομική επιδότηση για την αγορά αυτοκινήτων πράσινης τεχνολογίας (π.χ. ηλεκτρικών, υβριδικών, φυσικού αερίου).

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 190 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα