ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 - 2:27:12π.μ.
29
Φεβρουαρίου

Σέφκοβιτς: Στο σωστό δρόμο η στρατηγική της Ενεργειακής Ένωσης

Κατηγορία Ενέργεια

Σε σωστή βάση βρίσκεται η στρατηγική της Ενεργειακής Ένωσης αναφορικά με τη βέλτιστη χρήση του φυσικού αερίου, δήλωσε στο Trend ο αντιπρόεδρος της ΕΕ αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφκοβιτς.

Όπως σημειώνει το portal, ο Σέφκοβιτς θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Μπακού, στις 29 Φεβρουαρίου, για να μετέχει στη 2η Συνάντηση του Συμβουλίου για το Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου.

 

Κατά τον ίδιο έχουν παρουσιαστεί δύο πολύ σημαντικά νομοθετικά πακέτα. «Το πρώτο ήταν πέρσι και το οποίο σχετιζόταν με την ατζέντα κατά της κλιματικής αλλαγής, όπου προτάθηκε η μεταρρύθμιση του συστήματος εμπορίας ρύπων» είπε.

 

Και συνεχίζει «φέτος υιοθετήσαμε νομοσχέδιο για την ενεργειακή ασφάλεια και την παροχή φυσικού αερίου μεταξύ κρατών-μελών, παρουσιάζοντας μια νέα οδηγία. Παρουσιάσαμε επίσης νέους κανόνες για τις διακρατικές συμφωνίες και τις εμπορικές συμβάσεις, νέα στρατηγική για το LNG, καθώς και νέα στρατηγική για τη θέρμανση και την ψύξη».

 

Ο Επίτροπος προσθέτει ακόμη ότι η Ενεργειακή Ένωση θα παρουσιάσει επιπλέον πακέτα για την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, το νέο σχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, και την «απανθρακοποίηση» του κλάδου των μεταφορών της Ευρώπης.

 

 

πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 166 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα