ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 - 3:55:42π.μ.

banner468x60

07
Αυγούστου

Συνεργασία Κίνας-Βενεζουέλας στον πετρελαϊκό τομέα

Κατηγορία Ενέργεια

Οι κρατικές πετρελαϊκές εταιρίες της Κίνας και της Βενεζουέλας, ενώνουν τις προσπάθειές τους για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στη ζώνη πετρελαϊκών γεωτρήσεων στο Ορινόκο, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Βενεζουέλα.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στην περιοχή αυτή, βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου, παγκοσμίως.

 

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επιδιώκει την εξαγωγή άνω του ενός εκατ. βαρελιών πετρελαίου ημερησίως στην Κίνα. Έτσι, η κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Βενεζουέλας (PDVSA) και η κρατική πετρελαϊκή κοινοπραξία της Κίνας (CNPC) συνεργάζονται στην υλοποίηση κοινού σχεδίου αύξησης της εξαγωγικής παραγωγής πετρελαίου, από το σημερινό επίπεδο των 600.000 βαρελιών ημερησίως.

 

“Θέλουμε να εξασφαλίσουμε μια σταθερή εξαγωγική ποσότητα πετρελαίου, ανεξάρτητα από το επίπεδο των διεθνών τιμών,” δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Ευλόγιο ντελ Πίνο, μετά την επίσκεψη του, στην αναφερόμενη ζώνη πετρελαϊκών γεωτρήσεων.

 

Παράλληλα, το πλαίσιο συνεργασίας των δύο κρατικών πετρελαϊκών εταιριών προβλέπει τη βελτίωση της ικανότητας επεξεργασίας του αργού πετρελαίου που διαθέτει η Βενεζουέλα, στον τομέα της βιομηχανικής διύλισης.

 


Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 160 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα