ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:23:07μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
09
Ιουλίου

Σπ. Παλαιογιάννης: Εγγυημένη η τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς με αέριο

Κατηγορία Ενέργεια

Εγγυημένη είναι η τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς με φυσικό αέριο, καθησυχάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Σπύρος Παλαιογιάννης, αναφερόμενος στο πρόβλημα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας και τις επιπτώσεις που αυτό έχει στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι σημειώνεται δραματική πτώση στη ζήτηση αερίου στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής.

 

Από το ενεργειακό φόρουμ «Η διείσδυση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα», όπου και μίλησε το στέλεχος της ΔΕΠΑ, ανακοινώθηκε ότι η αρμόδια Επιτροπή Μελετών εισηγήθηκε την χρηματοδότηση του αγωγού Eastmed.

 

Πέραν αυτού, ο κ. Παλαιογιάννης τόνισε ότι η ΔΕΠΑ προωθεί την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή. Επίσης, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για τη χρήση του LNG στη ναυτιλία, για «το λόγο αυτό αναπτύσσουμε και τις απαραίτητες υποδομές», συμπλήρωσε.

 

Ο ίδιος τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει για την Ελλάδα η ύπαρξη πολλών πηγών φυσικού αερίου, όπως από το Ιραν,, για να μετατραπεί η χώρα σε ενεργειακό κόμβο. Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ γνωστοποίησε ότι βρίσκεται η εταιρεία σε διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές για μείωση τιμών, ώστε να ωφεληθούν οι τελικοί καταναλωτές.

 

 

πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 198 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα